spot_img

V Poljčanah so se zbrali ljubitelji starodobnikov

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Poljčane je bilo meseca maja ustanovljeno društvo tehnične dediščine Poljčane,  katerega delovanje je bilo do nedavnega zaradi epidemije močno oteženo. Ob boljših epidemioloških pogojih pa so se uvodoma organizirali  dogodek, na katerem so predstavili različne tipe starodobnih vozil, od osebnih avtomobilov, delovnih strojev do motornih koles. Po besedah predsednika društva pa se nadejajo še več dogodkov izpeljati tudi v prihodnje.

V občini Poljčane je potekal dogodek Društva tehnične dediščine, kjer so bili predstavljeni starodobni avtomobili in motorna kolesa. Gre za eno izmed prvih aktivnosti društva, ki je bilo ustanovljeno v letošnji spomladi.

Veliko zaslug za ustanovitev društva ima občina Poljčane, ki vse predstavnike tudi idejno in finančno podpira, za kar so jim izredno hvaležni.

Na dogodku zbirateljev starodobnikov, pa je izstopal Vladimir Čeh iz Ljubljane, sicer predsednik društva Avto Antika Slovenije, ki je lastnik avtomobila znamke Ford iz leta 1930,cc kot zanimivost pa je poudaril, da ga je kupil od hčerke znanega britanskega komika Charliea Chaplina.

Nadaljnji cilji Društva tehnične dediščine Poljčane je v kratkem pridobiti čim več dodatnih članov. V nekem srednjeročnem obdobju pa postati organizacija, ki bo predstavljala kulturno in zgodovinski dediščino občine Poljčane.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img