V Ormožu načrtujejo milijonsko obnovo vodovoda

0
88

Mnoge občine v Podravju pa se borijo z dotrajanimi vodovodi. Ker zadeva postaja kritična v številnih predelih Ormoža, Svetega Tomaža in Središča ob Dravi so občine družno pristopile k projektu obnove kritičnih delov vodovodnega omrežja, kjer zaradi dotrajane infrastrukture vsako leto zabeležijo velike izgube vode.

Obnova je nuja, a draga in zahtevan

Obnova vodovodnega omrežja je prioritetna investicija, a bo zanjo potrebno veliko denarja. Skupna vrednost prve faze projekta je kar 11,5 milijona evrov.

Danijel Vrbnjak, župan občine Ormož je prepričan, da je obnova vodovodnega sistema nujna. Vir: Net TV

AUDIO IZJAVA: Danijel Vrbnjak, župan občine Ormož

 

Izvedbo v treh fazah, za prvo že iščejo izvajalca

Projekt bo potekal treh fazah – v prvi predvidevajo rekonstrukcijo in hidravlično posodobitev vodovodnih cevovodov v skupni dolžini dobrih 25 kilometrov. Na novo nameravajo zgraditi tudi vodohran v Kostanju v velikosti 100 m³. Ob tem nameravajo obnoviti tudi vodohrane v Humu, Vičancih in pri Hajndlu.

V prvi fazi odvijala na relacijah Ormož–Hum–Vodranci, Godeninci–Vodranci, VH Hajndl–Vičanci–VH Kostanj, Velika Nedelja–Podgorci, del Hajndl–Koračice ter del Hajndl–Ormož. Vir: Net TV

AUDIO IZJAVA: Danijel Vrbnjak, župan občine Ormož

 

Obnova s pomočjo kohezijskih sredstev

Vrednost gradnje 25,3 kilometrov vodovodnega omrežja je ocenjena na 11,5 milijona evrov bruto. Občina Ormož naj bi iz proračuna zagotovila največji delež v višini 4,9 milijona evrov, občina Sveti Tomaž 1 milijon evrov, občina Središče ob Dravi pa 630.000 evrov. Pridobili so tudi skoraj 4,1 milijona evrov kohezijskih sredstev iz razvoja regij, 721.000 evrov pa bo dodala država.

Vrbnjak: ” Sredstva za obnovo vodovoda niso zabetonirana!”; Vir: NET TV

AUDIO IZJAVA: Danijel Vrbnjak, župan občine Ormož

 

Rok za zaključek projekta je 2023

Projekt morajo v skladu s finančno perspektivo realizirati do leta 2023. Izvajalca prve faze bodo v kratkem izbrali, po podpisu pogodbe pa se nadejajo, da bodo čim prej začeli z gradbenimi deli.

 

Obnova vodovodnega omrežja je med prioritetnimi in hkrati največjimi investicijami občin Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi. Vir: Net TV

AUDIO IZJAVA: Danijel Vrbnjak, župan občine Ormož

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here