V občini Ruše poteka glasovanje v sklopu participativnega proračuna

»Nea se obiraj, hitro participiraj!”, pod tem sloganom v Občini Ruše uvajajo participativni proračun, ki je nov pristop demokratičnega vključevanja občank in občanov v odločanje o porabi proračunskih sredstev. S tem želijo omogočiti večjo vključenost občanov, da sami prepoznajo možnosti izboljšav in sami predlagajo projekte, ki jih želijo v prihodnjem letu v občini tudi izvesti.

32.000 evrov sredstev

V občinskem proračunu za leto 2021 bo za izvedbo izglasovanih projektov namenjenih 32.000 evrov. Sredstva so enakomerno razdeljena po krajevnih odborih, saj se le tako zagotovi enakomerni razvoj vseh delov občine ter vključenost vseh in vsakogar. Podajanje predlogov in glasovanje bo potekalo po Krajevnih odborih: Bistrica ob Dravi, Bezena, Ruše in Smolnik-Fala. V proračunu za leto 2021 vsakemu pripada po 8.000 evrov, za financiranje enega ali več projektov.

Zbiranje predlogov

V preteklih mesecih so občani, sodelovali pri podajanju predlogov različnih projektov, za katere so menili, da lahko izboljšajo kakovost življenja v posameznem naselju. Z glasovanjem pa danes odločajo, kateri projekti bodo uvrščeni v občinski proračun in nato tudi izvedeni. Projekte na območju posameznih krajevnih odborov predlagajo in zanje glasujejo samo prebivalke in prebivalci tega območja.

Predlog projekta lahko na predpisanem obrazcu poda vsakdo s stalnim prebivališčem v Občini Ruše, ki je ob oddaji predloga dopolnil 15 let. Obrazec je na voljo na spletni strani občine in v vložišču Občine Ruše. Na enem obrazcu lahko oddajo samo en predlog projekta.

Potek glasovanja v sklopu participativnega proračuna

Občani danes glasujejo za posamezne predloge projektov med 8. in 15. uro, na naslednjih lokacijah:

  • Dom kulture Bistrica ob Dravi, Ulica 27. decembra 2, 2345 Bistrica ob Dravi;
  • Občina Ruše, Trg vstaje 11, 2342 Ruše;
  • Dom krajanov Bezena, Bezena 17a, 2342 Ruše in
  • Dom krajanov Smolnik, Glazerjeva ulica 29, 2342 Ruše.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj