V Miklavžu na Dravskem polju je 72-letni moški v sredo z avtomobilom zbil še ne petletnega otroka, ki je z domačega dvorišča pritekel na cesto, ko je voznik peljal mimo osnovne šole. Zadel ga je s sprednjim delom avtomobila, pri čemer je bil otrok huje telesno poškodovan. Policisti bodo sprožili postopke tako proti vozniku kot staršem otroka.

Kakšne so podrobnosti nesreče?

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, se je dogodek zgodil v sredo okoli 19. ure, ko je moški vozil avtomobil po Babičevi ulici iz smeri Dobrovc proti Ptujski cesti. Ko je peljal mimo športnega igrišča pri Osnovni šoli Miklavž, je z njegove leve strani, z domačega ograjenega dvorišča, na cesto pritekel otrok.

“Ker voznik ni vozil s tako hitrostjo, da bi mogel ustaviti pred oviro, ki bi jo glede na okoliščine lahko pričakoval, je s sprednjim levim bočnim delom vozila trčil v otroka,” navajajo na policiji. Po trčenju je otrok padel po vozišču ter se telesno poškodoval. Njegov oče ga je odpeljal v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor, kjer so ugotovili, da je utrpel hudo telesno poškodbo.

Policisti bodo voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, staršema otroka pa bodo v hitrem postopku izdali odločbo o prekršku zaradi opustitve dolžnega nadzorstva ali skrbi nad njim.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj