V občini Hajdina sledijo zastavljenim projektom

Na Hajdini so v teku številne aktivnosti, s katerimi naj bi poskrbeli za še boljšo kakovost življenja občanov. Urejajo ceste, postavljajo nova igrala, velik poudarek pa dajejo tudi komunalni infrastrukturi.

 

 

Župan Stanislav Glažar zadovoljno ugotavlja, da začrtane plane uresničujejo in sledijo zastavljenemu terminskemu načrtu. Eden izmed projektov, ki so ga končali, je asfaltiranje ceste od poslovno-stanovanjskega centra pa do pa do državne ceste. V naslednjem tednu pa začnejo z izgradnjo novega krožišča.

Med večjimi projekti tudi energetska sanacija šole

Veliko poudarka pa bodo namenili izgradnji in posodobitvi kanalizacije, dodatno pa načrtujejo tudi energetsko sanacijo osnovne šole in vrtca. Občina Hajdina je iskala najkrajšo pot do zagotovitve sredstev za potrebno energetsko sanacijo starega dela šole in vrtca. Odločili so se za javno-zasebno partnerstvo. Pred nekaj dnevi so zasebnika, ki je pripravljen sodelovati v pol milijona evrov vrednem projektu, že izbrali. Zdaj upajo le še, da bodo uspešni na razpisu za evropska sredstva, na katerega se prijavljajo skupaj z občino Duplek.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj