spot_img

V NK Mariboru predstavili novo okrepitev na krilnem položaju

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V NK Mariboru so predstavili novega nogometaša: ne zgodi se pogosto, da prihaja kot okrepitev igralec iz prve francoske lige. Iz Nice v Maribor Malik Sellouki, 21-letni krilni napadalec iz Francije je podpisal dveletno pogodbo.

Šuler: takšnega igralca si v običajnih ramerah ne bi mogli privoščiti

“Spremljali smo ga že kar nekaj časa, bili v pogovorih že pred tedni. Gre za igralca, ki si ga Maribor v običajnih razmerah ne bi mogel privoščiti. Zdaj pa je to pokoronsko dogajanje prineslo novo izhodišče. Prihod igralca iz prve francoske lige, ki je dobil priložnost v Nici, pomeni, da smo dobili okrepitev v pravem pomenu besede. Po odhodu Matka smo iskali novo moč, da imamo zapolnjene vse igralne položaje, Malik pa je primeren kandidat kot mlad, zagnan, predvsem pa igralec z močno izraženo željo, da naredi nadaljnje korake naprej. Maribor je lahko zanj odskočna deska na razvojni poti, nam.pa prinaša novo dimenzijo v ofenzivnem delu. Verjamem, da smo pripeljali kreativnega igralca, ki jih ni veliko v slovenskem prostoru. S potezo več,” je naslednjo kadrovsko potezo opisal športni direktor Marko Šuler.

Francoz z maroškimi koreninami ima za seboj pestro pot, z nogometnim izpopolnjevanjem najprej v akademiji Cannesa in nato dve leti pri Monacu. Iz Monte Carla se je vrnil v Cannes, v prejšnji sezoni pa je bil član Nice. V zapisniku v Ligue 1 je bil med spomladanskim delom 14-krat, vpisal štiri nastope, pri tem pa zabil tudi gol proti Marseilleu.

Sellouki velja za izrazitega levičarja

Po izjemnih vlaganjih bogatega lastnika v prenovo ekipe in številnih prestopih pa je obetavni nogometaš pred začetkom nove sezone zapustil Azurno obalo.
“Zelo sem zadovoljen, prišel sem v največji klub v Sloveniji. Nekaj informacij o klubu sem že imel, zdaj sem spoznal soigralce in se prepričal, da je ekipa zelo dobra, z velikim potencialom. Občutki so fenomenalni,” pravi Sellouki, ki se kot izrazit levičar najboljše znajde v vlogi krilnega napadalca na desni strani.

“Verjamem, da lahko ekipi Maribora prinesem dodatno hitrost. Tako tekaško kot hitrost z žogo. Ob dobrem udarcu in preigravanju. Pogledal sem si nekaj videoposnetkov, vem, kam prihajam. V klub, ki se vedno bori za vrh in kjer je igranje pod pritiskom sestavni del. Želim prispevati svoj delež na igrišču, pomagati moštvu, da zmaguje in uresniči cilje, ki so zastavljeni. Da skupaj osvojimo največ trofej kot lahko, sam pa skušam prispevati čim več golov in asistenc.”

Za igranje v vijoličastem si je deveti novinec v poletnem prestopnem roku izbral dres s št. 30.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img