V Nemčiji rekordno število mrtvih

V Nemčiji je v zadnjih 24 urah umrlo 410 bolnikov s covidom-19, kar je največ od začetka epidemije v državi. Po podatkih nemškega Inštituta Roberta Kocha je skupno doslej v Nemčiji umrlo 14.771 bolnikov s covidom-19.

Število vseh okuženih s koronavirusom od začetka skoraj milijon

V Nemčiji so v zadnjih 24 tudi potrdili 18.633 novih okužb z novim koronavirusom, kar je za okoli tisoč več kot pred tednom dni, je še sporočil Inštitut Roberta Kocha. Od začetka epidemije so potrdili v Nemčiji 961.320 okužb z novim koronavirusom. Rekordno število novih okužb v enem dnevu so potrdili minuli petek, ko je bilo pozitivnih na virus sars-cov-2 23.648 testov.

Ukrepi se ne bodo sproščali predvidoma do božiča

Nemška kanclerka Angela Merkel se bo danes sestala z ministrskimi predsedniki zveznih dežel na pogovorih o koronskih ukrepih v državi pred božičnimi prazniki. Po pričakovanjih naj bi sprejeli dodatno zaostritev ukrepov, kar naj bi omogočilo njihovo omilitev v času božičnih praznikov. Po poročanju dpa ob tem še ni gotovo, ali bodo omilitve ukrepov veljale tudi na silvestrovo.

Sporna po navedbah dpa ostaja zaostritev omejitve stikov v začetku decembra. Cilj je, da bi v prihodnjih tednih zmanjšali število novih okužb z novim koronavirusom. Od 23. decembra do 1. januarja naj bi nato predvidoma sledila omilitev ukrepov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj