spot_img

V Medgeneracijskem centru o duševnem zdravju

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Rušah so danes pripravili Dan odprtih vrat Medgeneracijskega centra Zavoda Rast Ruše. Osrednja tema dneva odprtih vrat so bile težave v duševnem zdravju, ki lahko prizadenejo najstnike, aktivno populacijo in starostnike. Prav zato, ker pred težavami v duševnem zdravju ni varen praktično nihče, so v Zavodu Rast danes pripravili tudi predavanje o pomenu ohranjanja duševnega zdravja.

V novoustanovljenem Zavodu Rast so ob dnevu odprtih vrat združili moči z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje. Ta organizira številne preventivne projekte na temo krepitev duševnega zdravja.

Medgeneracijski dnevni center Zavod Rast je bil sicer aktiven skozi vso poletje. Po tem, ko so se v začetku pomladi ukvarjali predvsem z ustanavljanjem zavoda, so v kasnejših mesecih pripravili vrsto aktivnosti za obiskovalce vseh starosti. V Rušah želijo, da bi Zavod Rast s svojim medgeneracijskim centrom postal točka druženja in nudenja podpore vse, ki pri vsakdanjem življenju potrebujejo pomoč.

Epidemija koronavirusa ne pušča posledic samo na telesnem zdravju in v gospodarstvu. Pogosto spregledane so ostale duševne stiske, ki jih v tem času ni malo. V Zavodu Rast zato obljubljajo da bodo pomagali tudi pri najosnovnejših težavah in skrbeli za aktivno življenje vseh starostnih skupin.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img