spot_img

V Medgeneracijskem centru o duševnem zdravju

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Rušah so danes pripravili Dan odprtih vrat Medgeneracijskega centra Zavoda Rast Ruše. Osrednja tema dneva odprtih vrat so bile težave v duševnem zdravju, ki lahko prizadenejo najstnike, aktivno populacijo in starostnike. Prav zato, ker pred težavami v duševnem zdravju ni varen praktično nihče, so v Zavodu Rast danes pripravili tudi predavanje o pomenu ohranjanja duševnega zdravja.

V novoustanovljenem Zavodu Rast so ob dnevu odprtih vrat združili moči z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje. Ta organizira številne preventivne projekte na temo krepitev duševnega zdravja.

Medgeneracijski dnevni center Zavod Rast je bil sicer aktiven skozi vso poletje. Po tem, ko so se v začetku pomladi ukvarjali predvsem z ustanavljanjem zavoda, so v kasnejših mesecih pripravili vrsto aktivnosti za obiskovalce vseh starosti. V Rušah želijo, da bi Zavod Rast s svojim medgeneracijskim centrom postal točka druženja in nudenja podpore vse, ki pri vsakdanjem življenju potrebujejo pomoč.

Epidemija koronavirusa ne pušča posledic samo na telesnem zdravju in v gospodarstvu. Pogosto spregledane so ostale duševne stiske, ki jih v tem času ni malo. V Zavodu Rast zato obljubljajo da bodo pomagali tudi pri najosnovnejših težavah in skrbeli za aktivno življenje vseh starostnih skupin.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Investicije dražje, roki izvedbe pa daljše

Gradbena dela na objektih in infrastrukturi, ki se izvajajo na območju Mestne občine Ptuj so ocenjena na 23, 5...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img