V Markovcih stavijo na kolesarke

0
23

V občini Markovci veliko denarja namenijo za kolesarske poti. V sodelovanju s sosednjimi občinami širijo mrežo kolesark. Vse bolj stavijo na kolesarski turizem, saj opažajo porast turistov, ki tudi s pomočjo Dravske kolesarske poti spoznavajo Spodnje Podravje. In čeprav imajo kolesarji že sedaj veliko možnosti za raziskovanje okolice načrtujejo novo kolesarsko infrastrukturo.

Občina Markovci se lahko pohvali z vse bolj urejenimi kolesarskimi potmi. Tistim potem, ki že potekajo po manj prometnih cestah, zadnja leta v občini Markovci dodajajo nove kilometre urejenih kolesarskih poti.

Zgledujejo so se po dobrih praksah iz tujine, ki imajo kolesarsko infrastrukturo dobro razvito.

Da bi zagotovili čim bolj varne povezave, so večino cest, ki so jih obnavljali razširili in jim pripojili kolesarske poti. Tako si želijo, da bi se lahko tudi otroci čim več varno gibali. Zaključujejo pa tudi velik obseg kolesarskih cest, ki iz občinskega središča vodi proti Ptuju.

Za kolesarje so poskrbeli tudi ob gradnji kanalizacijskega omrežja v naseljih Stojnci in Bukovci. Del kolesarskega omrežja pa so zgradili tudi med Sobetinci in Markovci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here