V Mariboru varstvo otrok v osmih enotah, na Ptuju le nujni primeri

0
60

Po odločitvi Vlade RS, da se s ponedeljkom, 26. oktobrom, predvidoma za en
teden, zapirajo vrtci, so na Mestni občini Maribor organizirali delovanje posameznih
vrtčevskih enot, v katerih bomo izvajali dežurstva. Varstvo predšolskih otrok bo tako tudi med zaprtjem vrtcev zagotovljeno po vsej občini, vendar bo namenjeno le družinam, kjer starši delajo v takšnih dejavnostih oziroma na delovnih mestih, da dela ne morejo opravljati na domu.

Potrebe oziroma upravičenost do dežurnega varstva so starši sporočali v matičnih enotah. Tiste, ki so upravičeni do nujnega varstva, so oziroma bodo vrtci pravočasno obvestili, kam lahko v ponedeljek pripeljejo svoje otroke.

V prihodnjem tednu, od 26. do 30. oktobra, bodo tako vrtci v mariborski občini delovali na
naslednjih lokacijah:
– Vrtec Borisa Pečeta Maribor, Tomšičeva ulica 32,
– Vrtec Ivana Glinška Maribor, Gledališka ulica 6,
– Vrtec Jadvige Golež Maribor, Betnavska cesta 100,
– Vrtec Jožice Flander Maribor, Focheva ulica 51,
– Vrtec Otona Župančiča Maribor, Oblakova ulica 5,
– Vrtec Pobrežje Maribor, Cesta XIV. Divizije 14/a,
– Vrtec Studenci Maribor, Groharjeva ulica 22, in
– Vrtec Tezno Maribor, Dogoška cesta 20.

Na Ptuju varstvo potrebuje 13-odstotkov otrok

Tudi na Ptuju se zaradi preprečitve nadaljnjega širjenja virusa SARS CoV-2 od 26. oktobra 2020 do preklica zaprejo vse enote Vrtca Ptuj, razen enota Mačice. Tam bodo zagotovili nujno varstvo za predšolske otroke vpisane v Vrtec Ptuj, katerih starši opravljajo dela, ki so pomembna za delovanje družbe in države (kot npr. zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski in policiji ter v službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva), ob predpostavki, da je otrok zdrav in da v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženimi osebami.

Kot so sporočili iz Ptujske občine bo torej zaprtih 9 enot vrtca Ptuj. V odprto enoto Mačice bodo omogočili vhod v oddelke, ki bodo imeli ločene vhode, zato ne bo prihajalo do mešanja otrok različnih enot. Glede na izkazane potrebe staršev, varstvo potrebuje 13% vseh otrok.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here