spot_img

V Mariboru potrdili študij Dentalne medicine

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Nacionalna agencija za kakovost v visokem šolstvu je mariborski univerzi potrdila študijski program Dentalne medicine v Mariboru, a sedaj je na vrsti ministrstvo za šolstvo, da zagotovi potrebna finančna sredstva.

Za začetek izvajanja programa nujno potrebujejo 200 tisoč evrov, v šestih letih skupaj okoli milijon in pol. Na medicinski fakulteti, kjer bi program izvajali so na začetek študijskega programa pripravljeni. Nanje že čaka sodobno opremljen laboratorij, pa tudi oprema, kot so simulatorji, stomatološki stoli itd.

Prihodnje leto številni zobozdravniki odhajajo v pokoj

V Sloveniji primanjkuje zobozdravnikov ali pa so polno zasedeni. Že kar nekaj let si Slovenci hodijo popravljat zobe v tujino, predvsem na Hrvaško, v Bosno in Hercegovino ter Srbijo. Razlogi za to so različni, prevladujejo pa čakalne vrste (tam jih ni, na vrsti so, ko pridejo na vnaprej dogovorjen obisk) in seveda cene. Po številu zobozdravnikov na sto tisoč prebivalcev se Slovenija po Eurostatu uvršča na rep evropskih držav, obenem pa pričakujejo prihodnje leto številne upokojitve, tako da bodo novinci precej dobrodošli.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img