V Mariboru bodo na nove zdravstvene postaje še čakali

Gradnja novega zdravstvenega doma na Teznem in Taboru se zamika v naslednje leto. Kot so na občini poudarili, naj bi proritetno zgradili Zdravstveno postajo Tabor, šele nato bi sledila Zdravstvena postaja Tezno.

Za izgradnjo taborske postaje na Jezdarski ulici bodo na mariborski občini v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije organizirali arhitekturni natečaj. Zaključek le-tega pričakujejo v prvi polovici letošnjega leta. Po poročanju časnika Večer, na mariborski občini napovedujejo, da naj bi potrebno dokumentacijo, vključno z gradbenim dovoljenjem za ZP Tabor, pridobili do konca leta 2020, za ZP Tezno pa v začetku leta 2021.

ZD Tezno na novi lokaciji

Na Teznu so po preučitvi številnih možnostih in neuspešnih dogovorih z lastnikom zemljišča zamenjali lokacijo, kjer bodo gradili objekt nove ZP Tezno z lekarno. Prvotno so želeli graditi na lokaciji ob robu Tezenskega gozda, med Prekmursko ulico in Ulico heroja Nandeta, sedaj pa so načrtovano gradnjo prestavili bliže Prekmurski ulici na zemljišče, ki je že v lasti mestne občine in na katerem so prej načrtovali gradnjo objekta doma mestne četrti. Zato pa morajo na novo sprejeti še spremembo prostorskega akta.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj