V Mariboru bo gradil republiški stanovanjski sklad

 

V Mariboru na območju Ulice Veljka Vlahovič stanovanjski sklad RS namerava graditi najemna stanovanja v skladu s svojo dejavnostjo.

Kot so zapisali na svoji spletni strani na desnem bregu Drave načrtujejo stanovanjsko sosesko Novo Pobrežje. Na zemljišču velikosti 4,37 hektara načrtujejo gradnjo sodobnih večstanovanjskih blokov. “Načrtujemo do 450  stanovanj v velikosti od 45 do 91 kvadratnih metrov,” so zapisali.

Vir: Stanovanjski sklad Republike Slovenije

Parkiranje za stanovalce bodo zagotovili v podzemnih garažah, parkiranje za poslovni program in obiskovalce pa bo na terenu. Začetek gradnje predvidevamo v letu 2022, zaključek gradnje po letu 2024.

Načrtujejo tudi oskrbovana stanovanja

V stanovanjski soseski Novo Pobrežje je predvidena tudi umestitev dveh stanovanjskih stolpičev s skupno 60 oskrbovanimi stanovanji. V delu pritličjih objektov so predvideni dnevni centri aktivnosti za starejše, prostor za mladinski center, krajevna knjižnica ter manjši javni program ob Cesti Veljka Vlahoviča.

Vir: Stanovanjski sklad Republike Slovenije

Koncept ureditve prometa v naselju daje prednost stanovalcem in kolesarjem. Pred javnim parterjem ob Puhovi ulici bo organiziran manjši trg. Znotraj naselja zasnova omogoča odprte prostore kot so zelenice, nasadi, igrišča in urbani vrtovi in bodo pol-javnega značaja ter namenjeni predvsem stanovalcem naselja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj