V mariborskem zaporu boljši pogoji za obiske

0
421

Pravosodna ministrica Lilijana Kozlovič se je v nizu rednih obiskov mudila tudi v Mariboru, kjer si je ogledala tamkajšnji Zavod za prestajanje kazni zapora. V njem so v začetku tega leta dokončali nove prostore za obiske zapornikov in pripornikov, ki so zdaj najsodobnejši v Sloveniji. Ministrica se je seznanila tudi s prezasedenostjo mariborskih zaporov.

V mariborskem zaporu boljši pogoji za obiske from Net TV on Vimeo.

Stari prostori za obiske v Zavodu za prestajanje kazni zapora Maribor so bili premajhni in neprimerni, to pa se je z ureditvijo novih spremenilo. Ministrica za pravosodje Lilijana Kozlovič je obisk ocenila, kot pomemben, tudi zaradi enega poglavitnega razloga.
Ugotovitve pristojnih so bile po obisku pozitivne, saj je stanje v Zavodu za prestajanje kazni zapora stabilno. Težave pa se pojavljajo v prezasedenosti prostorov.

Generalni direktor republiške uprave za izvrševanje kazenskih sankcij, mag Bojan Majcen je izpostavil, da se pretežno vsi zapori po celotni Sloveniji nahajajo v starejših stavbah, ki so potrebne temeljite sanacije.

Zaposlene v mariborskih zaporih pa veseli, da se je po letu 2005, ko je bila izvršena zadnja večja finančna investicija v objekt, med leti 2017 in 2019 uredila tudi čajna kuhinja, pisarna in čakalnica, kjer bodo lahko obiskovalci na suhem počakali na obisk zapornikov.

Pristojni so se pogovarjati tudi o petem protikoronskem paketu, ki predvideva ukrepe na področju izvrševanja kazenskih sankcij v primeru resnejšega izbruha bolezni. Ministrica za pravosodje Tatjana Kozlovič pa možnost za zmanjševanje prezasedenosti zaporov vidi tudi v izrekanju alternativnih kazni.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here