V marcu velik porast brezposelnih

0
174

 

Brezposelnost se hitro povečuje. Delodajalci iz področja gostinstva, storitvenih dejavnosti in gradbeništva so zaradi številnih omejitev za zajezitev širjenja okužbe množično delili odpovedi. Po najnovejših podatkih je v državi brez dela skoraj 78 tisoč ljudi. Pretekli mesec se je v evidenco brezposelnih na novo prijavilo skoraj 8 tisoč brezposelnih. Velik porast so beležili tudi v mariborski območni službi. Kot poroča Radio Maribor so marca v evidenco brezposelnih prijavili 1239 brezposelnih, visok priliv brezposelnih pa se nadaljuje tudi v prvih dneh aprila.

Največ brezposelnih iz Maribora, Slovenske Bistrice in Lenarta

V mariborski območni službi Zavoda za zaposlovanje je število brezposelnih konec marca poskočilo na skoraj 11 tisoč. V prvih dveh dneh aprila so na mariborski območni službi zabeležili ponovno 259 novih prijav. Torej trend se kar s prijavami nadaljuje, predvsem zaradi situacije, ker so tako delodajalci v negotovosti, ali bodo delo lahko opravljali.

Kot je za Radio Maribor povedala Mirjana Zgaga je največ prijav iz Maribora, od kod se je prijavilo kar 857 ljudi. Sledi Slovenska Bistrica s 131 prijavami, Lenart z 90 prijavami in Pesnica s 83 novimi prijavami. Kot je pojasnila so številni delali v Avstriji, kjer so jih zaradi pomanjkanja dela in koronavirusa odpustili.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here