spot_img

V marcu velik porast brezposelnih

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Brezposelnost se hitro povečuje. Delodajalci iz področja gostinstva, storitvenih dejavnosti in gradbeništva so zaradi številnih omejitev za zajezitev širjenja okužbe množično delili odpovedi. Po najnovejših podatkih je v državi brez dela skoraj 78 tisoč ljudi. Pretekli mesec se je v evidenco brezposelnih na novo prijavilo skoraj 8 tisoč brezposelnih. Velik porast so beležili tudi v mariborski območni službi. Kot poroča Radio Maribor so marca v evidenco brezposelnih prijavili 1239 brezposelnih, visok priliv brezposelnih pa se nadaljuje tudi v prvih dneh aprila.

Največ brezposelnih iz Maribora, Slovenske Bistrice in Lenarta

V mariborski območni službi Zavoda za zaposlovanje je število brezposelnih konec marca poskočilo na skoraj 11 tisoč. V prvih dveh dneh aprila so na mariborski območni službi zabeležili ponovno 259 novih prijav. Torej trend se kar s prijavami nadaljuje, predvsem zaradi situacije, ker so tako delodajalci v negotovosti, ali bodo delo lahko opravljali.

Kot je za Radio Maribor povedala Mirjana Zgaga je največ prijav iz Maribora, od kod se je prijavilo kar 857 ljudi. Sledi Slovenska Bistrica s 131 prijavami, Lenart z 90 prijavami in Pesnica s 83 novimi prijavami. Kot je pojasnila so številni delali v Avstriji, kjer so jih zaradi pomanjkanja dela in koronavirusa odpustili.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Pošta Slovenije dviguje cene

Pošta Slovenije je s 1. avgustom spremenila cene poštnih storitev. Cena pošiljanja standardnega pisma v notranjem poštnem prometu je...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img