V marcu se začenjajo vpisi v vrtce

 

V marcu se pričenja vpis v osem mariborskih javnih vrtcev, ki delujejo na 36-ih lokacijah. Med18. in 27. marcem bodo zainteresirani starši lahko svoje otroke vpisali v želen vrtec na upravi posameznega vrtca. Letos bodo razpisali okrog 1000 novih mest in na mariborski občini so prepričani, da bo na voljo dovolj prostih mest.

Več odloženega šolanja, manj prostih mest

Kot je za Radio Maribor povedala vodja občinskega Urada za vzgojo in izobraževanje Brigita Gajzer Pliberšek natančnega števila ne morejo povedati, saj je odvisno od odloženih šolanj, ki jih je vsako leto več – nekateri otroci, ki bi se lahko vpisali v osnovne šole, imajo odloženo šolanje in bodo ostali v vrtcu.

V mariborske vrtce pa lahko svoje otroke vpišejo tudi otroke iz okoliških občin, a imajo tisti s prebivališčem v Mariboru prednost. Do vključno tega šolskega leta so ugodili vsem potrebam po institucionalnem varstvu za predšolske otroke –  lani so tako odprli dodatne vrtčevske oddelke na dveh osnovnih šolah: Borcev za severno mejo in Leona Štuklja, že pred leti pa v Kamnici.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj