spot_img

V marcu se začenjajo vpisi v vrtce

V zadnjem tednu

 

V marcu se pričenja vpis v osem mariborskih javnih vrtcev, ki delujejo na 36-ih lokacijah. Med18. in 27. marcem bodo zainteresirani starši lahko svoje otroke vpisali v želen vrtec na upravi posameznega vrtca. Letos bodo razpisali okrog 1000 novih mest in na mariborski občini so prepričani, da bo na voljo dovolj prostih mest.

Več odloženega šolanja, manj prostih mest

Kot je za Radio Maribor povedala vodja občinskega Urada za vzgojo in izobraževanje Brigita Gajzer Pliberšek natančnega števila ne morejo povedati, saj je odvisno od odloženih šolanj, ki jih je vsako leto več – nekateri otroci, ki bi se lahko vpisali v osnovne šole, imajo odloženo šolanje in bodo ostali v vrtcu.

V mariborske vrtce pa lahko svoje otroke vpišejo tudi otroke iz okoliških občin, a imajo tisti s prebivališčem v Mariboru prednost. Do vključno tega šolskega leta so ugodili vsem potrebam po institucionalnem varstvu za predšolske otroke –  lani so tako odprli dodatne vrtčevske oddelke na dveh osnovnih šolah: Borcev za severno mejo in Leona Štuklja, že pred leti pa v Kamnici.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Dizelsko gorivo in kurilno olje 8 centov cenejša

Najvišji dovoljeni drobnoprodajni ceni dizla in 95-oktanskega neosvinčenega motornega bencina (NMB-95) izven avtocestnega križa bosta v naslednjem 14-dnevnem obdobju,...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel