spot_img

V Majšperku nova čistilna naprava

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Majšperku so za razširitev čistilne naprave izbrali najcenejšo ponudbo, ki jo je oddalo Komunalno podjetje Ptuj. Dela bodo opravili za nekaj manj kot 450.000 evrov ter tako omogočili širitev poslovne cone na Bregu in nove priključke na čistilno napravo Majšperk.

Na razpis občine so se prijavila tri podjetja – podjetje HIS, d. o. o., je vrednost projekta ocenilo na 495.739 evra, Cestno podjetje Ptuj bi dela opravilo za 567.611 evrov, Komunalno podjetje Ptuj pa bo projekt izvedel za 448.714 za evrov. Projekt zajema ukinitev čistilne naprave na Bregu. Slednja je imela kapaciteto 300 populacijskih enot. Tako v poslovni coni ne bo več čistilne naprave z bazenom, temveč le črpališče.

Čistilna naprave Majšperk, ki bo v okviru projekta dograjena bo imela kapacitete razširjene čistilne naprave in bo obsegala 1.800 populacijskih enot. Z razširitvijo bo dana možnost priključitve novih uporabnikov. Projekt bo občina financirala sama – z zadolževanjem in koriščenjem sredstev v skladu z zakonom o financiranju občin.
Pogodbo s Komunalnim podjetjem Ptuj je občina podpisala minuli teden, dela pa se morajo zaključiti do 31. julija letos.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img