V Majšperku inšpektor ‘žugal’ občanom

Zaradi previsoke in razraščene vegetacije ob javnih cestah je občinski inšpektorat pozval lastnike zemljišč, da morajo skrbeti za varovalni pas v katerem se razrašča vegetacija iz stavbnih in kmetijskih zemljišč v zračni prostor javnih cest, saj to zelo vpliva na varno odvijanje cestnega prometa.

Kot so v sporočilu zapisali: “Občane zatorej opozarjamo, da redno obrezujejo zasaditve v okolici cest in poti. Za vegetacijo je treba skrbeti skozi vse leto in tako zagotavljati minimalno polje preglednosti.”

V načrtu tudi prometna strategija

V občini Majšperk so začeli s pripravo celostne prometne strategije Občine Majšperk, ki je načrt trajnostne mobilnosti in razvoja prometa v občini. Tako želijo dolgoročno usmeriti razvoj prometa v občini, hkrati pa bo jim ta dokument predstavljal osnovo za pridobivanje sofinanciranja za izvedbo projektov s področja mobilnosti.

Da bo celostna prometna strategija občine čim bolj prilagojena zahtevam in željam uporabnikov pa vse vabijo, da izpolnijo anketo z analizo katere bodo lahko ugotovili trenutno stanje prometa in usmeritve za prihodnji razvoj Občine Majšperk.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:28

Mladi robotiki zbirajo denar za svetovno prvenstvo

Učencem osnovne šole Breg je uspel velik domet. Po sodelovanju na številnih tekmovanjih po Evropi in doma, bi želeli na svetovno prvenstvo v Združene...

Več podobnih novic

Skip to content