spot_img

V Majšperku bodo širili čistilno napravo

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Občini Majšperk so v začetku leta društvom, stanovalcem in občanom predali že tretji obnovljeni dom krajanov v Občini Majšperk – Dom krajanov in gasilcev Ptujska Gora.
Na Ptujski Gori se je potreba po prenovi pokazala zaradi dotrajanosti strehe, ki je ponekod puščala in so zato imeli stanovalci težave z zamakanjem, in ker dom krajanov na Ptujski Gori doslej še ni bil temeljito obnovljen.

V okviru dobrih 213.000 evrov vredne prenove so bila zamenjana okna, vhodna vrata, streha ter narejena nova fasada, del denarja je bil porabljen še za projektno dokumentacijo in legalizacijo prizidka. Obnova vseh domov do sedaj pa je bila investicijsko velik zalogaj.
V letu 2020 nameravajo ohraniti investicijski cikel. Največja naložba prihodnjega leta bo širitev čistilne naprave Majšperk, ki naj bi obsegal 450.000 evrov. Občina namerava ukiniti čistilno napravo na Bregu, bazen predelati v črpališče ter izgraditi tlačni vod iz črpališča Breg do čistilne naprave Majšperk. Ob tem občina ohranja visok znesek sofinanciranja malih čistilnih naprav občanom, ki morajo postaviti lastne naprave. V proračunu so predvideli 50.000 evrov.

Velik delež investicijskih sredstev bodo namenili urejanju cest in projektu gradnje kolesarskih poti. V letu 2020 naj bi za nakup zemljišč in dokumentacijo odšteli 195.000 evrov. Med večjimi projekti v sodelovanju z direkcijo za infrastrukturo je še izgradnja pločnika v Stopercah, občina je za izgradnjo pločnika z javno razsvetljavo rezervirala 80.000 evrov, dobrih 60.000 evrov bo namenila za dokončno ureditev javne poti Stoperce–Sučje, nekaj manj kot 40.500 evrov pa za ureditev javne poti Gajser–Vrhe. Skupno bodo v Majšperku za investicije v cestno infrastrukturo prihodnje leto odšteli 510.478 evrov ter še 255.000 evrov za vzdrževanje občinskih javnih cest in drugih površin.

Letošnji proračun občine Majšperk predvideva 4,1 milijona evrov prihodkov in 4,5 milijona evrov odhodkov.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img