V Lovrencu se nadejajo razvoja turizma

0
17

Občina Lovrenc na Pohorju si je v letošnjem letu zadala cilj kako oživiti turistično dejavnost. Pred nekaj desetletji je namreč na tem območju delovalo klimatsko zdravilišče, ki so ga obiskovali turisti iz celotne Jugoslavije. Objekt pa danes več ne služi svojemu namenu, zato bi ga občina rada obnovila. Po besedah župana Marka Rakovnika pa se v Lovrencu na Pohorju nadejajo tudi sredstev zasebnega investitorja v sklopu izgradnje manjšega hotela.

V občini Lovrenc na Pohorju se sočasno z sanacijo ceste skozi Trško jedro nadejajo tudi preboj na področju turizma oz. obuditev dejavnosti iz preteklosti. Na tem območju je namreč delovalo klimatsko zdravilišče.

Objekt pa že dolga leta ne služi svoji funkciji in klavrno propada, zato so se na občini Lovrenc na Pohorju odločili za sodelovanje s strokovnjaki, ki bodo preučili lastništvo objekta. Župan Marko Rakovnik je izpostavil velik turistični potencial tudi glede financiranja zasebnega investitorja, ki v občini načrtuje izgraditi hotel z okoli 50 posteljami.

V Lovrencu na Pohorju se, kljub visoki nadmorski višini oz. odročnosti od urbanih središč nadejajo razvoja turistične dejavnosti, stavijo pa predvsem na zeleni turizem, ki ga zagotavlja neokrnjena narava. Kraj je veliko manj urbaniziran, v primerjavi z nižje ležečimi občinami.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here