spot_img

V Lovrencu na Pohorju želijo novo cesto

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Novo proračunsko leto prinaša nove investicije. Tudi v Lovrencu na Pohorju, kjer je za županom Markom Rokovnikom prvo leto županovanja. Bilo je težko, pravi prvi mož občine, a zaradi izkušenj z lokalno politiko ni bilo večjih presenečenj.

Župan je s pomočjo občinskega sveta že v prvem letu uresničil večino obljub predvolilnega programa. Konec januarja bodo svetniki v drugem branju razpravljali o proračunu za leto 2020. V prvem branju nasprotovanja predlogu proračuna ni bilo, svetniki so dobrih 4 milijone evrov težak proračun soglasno podprli.

Občina v letu 2020 načrtuje še nakup novega gasilskega vozila in opreme, nadaljevala bo z obnovo cest, širitvijo vodovodnega omrežja, prostor bo tudi za tako imenovane mehke vsebine za vse generacije. Za dobro počutje najmlajših bo izpeljana tudi obnova dotrajane šolske kurilnice.

V proračunu za leto 2020 so sicer planirana tudi sredstva za pridobitev projekte dokumentacije za izgradnjo prizidka Zdravstvenega doma v Lovrencu.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:03

Bo Maribor dobil podzemni tunel ali obvoznico okoli mesta?

Mestno občino Maribor v prihodnjih letih čakajo številni in zahtevni infrastrukturni izzivi. Na tem mestu je nujno potrebno izpostaviti...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img