V Lovrencu na Pohorju so obeležili 30 let samostojnosti

0
145

Slavnostno prireditev ob 30. obletnici samostojne Slovenije so pripravili tudi v občini Lovrenc na Pohorju, kjer so z dobro pripravljenim kulturnim programom spomnili na izredno pomembne dogodke slovenske zgodovine. Po besedah Maksa Wolfgruberja predsednika Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ruše pa se privilegija lastne države včasih celo premalo zavedamo.

V prireditvenem prostoru v občini Lovrenc na Pohorju je potekala osrednja proslava ob 30. obletnici samostojne Slovenije, kjer je Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ruše pripravilo program v spomin na ključne zgodovinske dogodke avtonomnosti naše države.

V sklopu proslave so pripravili pester kulturni in tudi spremljevalni program, Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo pa se v zadnjem času udejstvuje dogodkov po okoliških osnovnih šolah, kjer mladim predstavljajo pomen vojne za Slovenijo.

Republika Slovenija se je v 30 letih svojega obstoja preobrazila praktično na vseh področjih. Od nestanovitnih časov osamosvajanja do demokratične in stabilne socialne države.

Združenje veteranov vojne za Slovenijo je politično neopredeljena organizacija in v današnjih časih s strani političnega vrha kar močno zapostavljena.

Slovenija se sicer nahaja v bistveno ugodnejših razmerah, kot pred 30 leti. Vseeno pa državo čaka še veliko izzivov, da bi bila prihodnost še svetlejša.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here