V Lovrencu na Pohorju prvo počivališče za kolesarje

0
25

Te dni so v Občini Lovrenc na Pohorju postavili prvo kolesarsko počivališče »Drava Bike« v skladu s Smernicami za opremo in postavitev počivališč na Dravski kolesarski poti.

Omenjeno kolesarsko počivališče se nahaja na vrhu Činžata, od koder se ponuja tudi čudovit razgled na okoliške hribe. Kot omenjajo v Lovrencu, si bodo kolesarji po napornem vzponu lahko oddahnili v naravni senci mogočne smreke ter se osvežili s svežo pohorsko vodo. Počivališče je namenjeno relaksaciji, počitku in uživanju v naravi.

Počivališča v slogu dravske tradicije

Počivališče s kombinacijo lesa oz. desk prikazuje povezavo s splavarjenjem in splavi, ki so bili na Dravi v preteklosti glavni prepoznavni element. Nova počivališča so zasnovana iz več elementov, ki omogočajo prilagajanje postavitve in opremljenosti počivališča glede na lokacijo, potrebe in prostor, ki je na voljo. Lahko so pokrita ali brez strehe.

Počivališče v Lovrencu je prvo v nizu, ki jih bodo letos postavili ob Dravski kolesarski poti na območju celotne reke Drave. V sklopu izgradnje kolesarske poti Ruše – Limbuš bodo postavljena 4 počivališča, ki jih financira Direkcija RS za infrastrukturo (3 bodo postavljena v Rušah, 1 v Mariboru). V sklopu projekta sodelovanja »Naša Drava« bodo le ta postavljena tudi v občinah Dravograd, Muta, Vuzenica, Radlje ob Dravi, Podvelka, Miklavž na Dravskem polju, Starše, Duplek in Ormož.

Fotografije: Občina Lovrenc na Pohorju

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here