V 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Koper. Slednji se v obračun podajajo z porazom proti Domžalam in bodo gotovo dodatno motivirani za dosego pozitivnega rezultata. Na drugi strani pa v vijoličastem taboru napovedujejo prekinitev negativnega trenda rezultatov v spomladanskem delu prvenstva.

NK Maribor je z remijem proti Gorici prvo mesto na lestvici predal ljubljanski Olimpiji. Generalno gledano pa so vijoličasti na zadnjih 7 tekmah zgolj enkrat zmagali, kar je bistveno pod nivojem moštva, ki se bori za naslov prvaka. Da se težave začenjajo že v obrambi in preveč prejetih zadetkih je jasno, kako to odpraviti pa pod Kalvarijo postaja že misterija.

Poleg taktičnih težav pa se trener Saša Gajser trenutno ubada tudi z kar številnimi odsotnimi nogometaši. Poškodovani so Rudi Požeg Vancaš, Gregor Bajde, Špiro Peričić in Nemanja Mitrovič, Milcu se kazen zaradi dopinga izteče 19 marca. Je pa trenerju po poškodbi tetive in okužbi s koronavirusom znova na voljo Amir Dervišević.

Koper ima v svojih vrstah številne nekdanje nogometaše Maribor, ki klub in njegovo filozofijo tudi dobro poznajo. Najbolj nevaren mož v vrstah Koprčanov pa je gotovo Nardin Mulahusejnović, na katerega bo morala biti obramba Maribora pazljiva, še posebej ob dejstvu, da gre za prvega strelca lige z 10 zadetki.

Razvoj t.i. pametne igre se v prejšnjih tekmah ni obrestoval. Navijači pa kljub odsotnosti na tribunah preprosto že zahtevajo boljše predstave in tudi več osvojenih točk.
Maribor bo tako prisiljen slej ko prej začeti zmagovati v nizu, v nasprotnem primeru se bo točkovna prednost za konkurenti le še povišala. Zanašanje na spodrsljaje rivalov, izgovori o korona pripravah v Turčiji in motivacija nasprotnih ekip pač ne morejo biti legitimni argumenti za osvojenih zadnjih 9 točk na 7 odigranih tekmah.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj