Občina Ormož se v zadnjih letih razvija na več področjih. Za letos so sprejeli rekordno visok proračun, ki je skoraj dvakrat višji od tistih iz prejšnjih let. Župan Danijel Vrbnjak je z letošnjimi zastavljenimi cilji zadovoljen, saj bi naj po njegovih ocenah iz različnih fondov v letu 2021 realiziranih za kar 20 milijonov evrov investicij.

Za leto 2021 so si v Ormožu zastavili visoke cilje, kar se odraža tudi na višini proračuna, ki presega vse do sedanje v celotni zgodovini obstoja občine.

Eden izmed pomembnejših projektov te finančne perspektive bo gotovo izgradnja hitre ceste med Ormožem in Ptujem, ki se vleče že dobri dve desetletji. Problem se namreč pojavlja pri določitvi etape pri Ptuju. Projekt sicer predvideva tri,  prva etapa glavne ceste z elementi hitre Ormož-Ptuj je med Ormožem in Gorišnico, druga med Gorišnico in Markovci, tretja med Markovci in Ptujem.

Cesta naj bi bila zgrajena do leta 2025, po besedah župana pa bi pozitivno vplivala tudi na področju gospodarstva v občini in tudi širše.

V občini Ormož pa poleg večjih potekajo tudi številni projekti, ki bi zagotovili boljšo komunalno infrastrukturo. Po pridobitvi potrebne dokumentacije pa se je že začela tudi obnova vrtca v naselju Podgorci.

Za občino Ormož pa je danes iz Italije prišla negativna informacija, saj je skupina Safilo napovedala, da bo junija letos zaradi načrta za uravnoteženje proizvodnih zmogljivosti skupine s trenutnimi in prihodnjimi potrebami na trgu zaprla proizvodnjo očal v Ormožu. Zaradi tega bo brez dela ostalo 557 zaposlenih. Ormoški župan Danijel Vrbnjak o Safilovih načrtih doslej ni vedel nič, preseneča pa ga, da mu tega niso sporočili iz samega podjetja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj