Vodilni na občini Ruše so med prioritetne projekta letošnjega leta uvrstili sanacijo mostu čez Lobnico na Glažuti in celovito obnovo Dravskega mostu. Po zagotovilih županje Urške Repolusk bi investiciji ključno vplivali na boljšo varnost v cestnem prometu, hkrati pa sprostili številne povezave, tako na lokalni, kot tudi regijski ravni.

V občini Ruše si že leta prizadevajo za sanacijo mostu čez Lobnico na Glažuti, ki je v zelo slabem stanju, zadnja leta pa predstavlja tudi potencialno nevarnost lokalnega prebivalstva. Vodilni na občini so zato ta projekt, kljub nižjemu finančnemu vložku, uvrstili med prioritetne investicije leta 2021.

Sanacija bi prinesla lokalni skupnosti prepotrebno varnost, ob tem pa bi simbolično povezal levi in desni brez reke Lobnice.
Po besedah županje Urške Repolusk so ob tem v preteklosti bili izvedeni številni sestanki z tamkajšnjimi krajani in prišli do zaključka da sama investicija ni problematična, težave se pojavljajo drugod.

Veliko obsežnejši projekt pa je sanacija Dravskega mostu. Most na cesti med Rušami in Selnico ob Dravi je že dolga leta v zelo slabem stanju, zato so na Direkciji za infrastrukturo že začeli z aktivnostmi za obnovo objekta in navezovalne ceste. Zaradi zapore mostu pa bodo za pot iz Ruš v Selnico ob Dravi vozniki morali primorani prevoziti okoli 25 kilometrov več.

Sanacija tega mostu bo občini Ruše prinesla pozitivne učinke, in to ne samo na cestno-infrastrukturni ravni. Omenjena mostova bosta na na lokalni in regijski ravni rešila številne dolgoletne problematike na cestah, hkrati pa zagotovila boljšo pretočnost in varnost v prometu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj