V kidričevski enoti Doma upokojencev Ptuj ne zaznavajo širjenja okužb z covid-19

0
22
Foto: Dom upokojencev Ptuj

V enoti ptujskega doma upokojencev v Kidričevem, kjer so v ponedeljek pri eni od stanovalk zabeležili okužbo z novim koronavirusom, zaenkrat ni zaznano širjenje tega virusa. Za enkrat so odvzeli 30 kontrolnih brisov pri stanovalcih in zaposlenih in vsi rezultati so negativni, je sporočila direktorica Vesna Šiplič Horvat.

Okužbo zabeležili pri zapolseni, kljub temu da je bila cepljena

V domu v Kidričevem so v ponedeljek zabeležili okužbo z novim koronavirusom pri stanovalki, ki je bila cepljena proti covidu-19 z dvema odmerkoma cepiva Pfizer in BioNTech. Prvi odmerek je prejela konec decembra in drugi odmerek januarja.

Omenjena stanovalka je bila med 5. in 11. marcem na zdravljenju v bolnišnici, po enem tednu bivanja v domu pa so se pri njej pojavili znaki, značilni za covid-19. “Zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja so jo odpeljali v bolnišnico Ptuj, kjer jo zdravijo na covidnem oddelku,” je v ponedeljek sporočila direktorica Doma upokojencev Ptuj Šiplič Horvat.

Etažo, kjer je omenjena stanovalka bivala v domu, so uredili v sivo cono

Slednje pomeni, da se stanovalci tam zadržujejo v sobah in jih bodo testirali v skladu s protokolom prvi, četrti in osmi dan po zaznani okužbi.

Obiski v enoti, kjer biva nekaj manj kot 70 starostnikov, so še naprej možni ob doslednem upoštevanju predpisanih ukrepov in v za to namenjenih prostorih. Obiskovalce prosijo, da dosledno upoštevajo ukrepe za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Na obisk naj prihajajo le, če so popolnoma zdravi.

Dom upokojencev Ptuj ima sicer pet ebnot, poleg Ptuja in Kidričevega še v Muretincih, Juršincih in Kopru. Okužbe z novim koronavirusom pri stanovalcih so nazadnje beležili sredi februarja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here