spot_img

V Hrastovcu nov predsednik sveta zavoda

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Socialnovarstveni zavod Hrastovec, ki je s 640 oskrbovanci in 450 zaposlenimi največji v državi, je dobil šest novih članov. Slednji so po vroči razpravi za predsednika imenovali Tilna Štefaneca.

Štefanec, sicer tudi lenarški svetnik iz vrst SMC, je edini član sveta, ki je ostal v njem, na mestu predsednika pa je zamenjal dolgoletnega vodjo sveta zavoda Miho Ciglerja. Preostali novi člani sveta zavoda so: Simon Žvajkar, Nadja Ferk Rodeš, Gregor Dank, Ksenija Zadravec, Karina Lorenčič in Slavica Klemenčič, ki so bili imenovani le do izteka mandata marca prihodnje leto, ter seznanitvi z odstopno izjavo na razpisu izbrane strokovne vodje zavoda.

Leila AL Shammary trn v peti nekdanjemu predsedniku

Na sami seji je članica sveta, sicer odvetnica Zadravčeva, predlagala izvolitev novega predsednika sveta zavoda, člani pa so nato na predlog predstavnice zaposlenih Leile Al Shammary večinsko izbrali Štefaneca. Kot je povedal Cigler, je del članov predlagal tudi njega, ker pa je bilo po njegovem vnaprej jasno, kakšen bo rezultat, se je kandidaturi odrekel.

Prav Al Shammaryjeva je ob domnevni politizaciji razmer v zavodu očitno največji trn v peti Ciglerju, saj se mu zdi nezdružljivo, da je hkrati predsednica sindikata in predstavnica zaposlenih v svetu zavoda. Po njegovem današnje odločitve v naslednjem koraku peljejo k razrešitvi aktualne direktorice Andreje Raduha, ki je letos sicer prejela nov petletni mandat, in imenovanju takrat neizbranega kandidata Aleksandra Gungla.

Novi svet direktorice ne podpirajo

Al Shammaryjeva na njegove obtožbe o političnem mešetarjenju odgovarja, da večina zaposlenih sedanje direktorice ne podpira, pa jim stari svet zavoda ni želel prisluhniti. Nehigienično se ji zdi tudi, da je Cigler, ki je v svetu zavoda kot predstavnik invalidskih organizacij, svoj položaj predsednika opravljal kar 17 let. Slednji sicer trdi, da svoj položaj zapušča v času, ko je zavod v zelo dobri finančni kondiciji.

Al Shammaryjeva je za STA pojasnila, da to ravno ne drži. Dosedanji predsednik nikoli ni želel slišati pozivov k ugotavljanju, kje je denar, ki je bil računovodsko prikazan, na računu pa ga ni. Ob upoštevanju amortizacijskih sredstev bi ga moralo biti za 2,9 milijona evrov, na edinem računu pa ga je med 1,5 in dva milijona.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:53

V Pekrah zadovoljni z obnovo Bezjakove ulice, a si želijo nadaljevanja ureditve cest

Krajevno skupnost Pekre je v obisku vseh lokalnih entitet mariborske občine lani obiskal župan Saša Arsenovič s svojo ekipo....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img