spot_img

V Hočah kmalu novi vrtec

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

V občini Hoče-Slivnica raste nov vrtec, ki bo zagotovil tri nove oddelke. Vrtec bo v dveh etažah, ki ju bodo povezali s toboganom. Imel bo večje igralnice in dodatni skupni prostor, novo zunanje igrišče in bo v nizkoenergijski izvedbi. Posledično so za projekt prejeli tudi slabih 800 tisoč evrov nepovratnih sredstev Eko sklada.

V nove prostore v novem šolskem letu

Po krajši prekinitvi zaradi novega koronavirusa so se sredi aprila nadaljevala dela na gradbišču. Gradnja vrtca se je pričela septembra lani, a so imeli sprva precej težav zaradi kraje materiala z gradbišča. Po vzpostavitvi videonadzora in dodatnega varovanja se je to uredilo, a so bili marca letos zaradi ukrepov, ki so bili odrejeni na državni ravni s ciljem preprečitve širjenja novega koronavirusa, prisiljeni zapreti gradbišče za mesec dni. Sredi aprila je izvajalec nadaljeval z deli. Župan Marko Soršak še vedno pričakuje, da bodo otroci lahko začeli uporabljati nove prostore s prihodnjim šolskim letom.

V prizidku ostali 3 oddelki

Novi vrtec bo postavljen na lokaciji sedanjega vrtca, zato so del otrok v šolskem letu 2019/2020 preselili na druge lokacije, med drugim v gasilski dom v Bohovi ter staro telovadnico osnovne šole v Hočah. Trije oddelki so ostali na dosedanji lokaciji, v prizidku vrtca, ki so ga zgradili pred tremi leti.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img