V Hočah kmalu novi vrtec

0
72

 

V občini Hoče-Slivnica raste nov vrtec, ki bo zagotovil tri nove oddelke. Vrtec bo v dveh etažah, ki ju bodo povezali s toboganom. Imel bo večje igralnice in dodatni skupni prostor, novo zunanje igrišče in bo v nizkoenergijski izvedbi. Posledično so za projekt prejeli tudi slabih 800 tisoč evrov nepovratnih sredstev Eko sklada.

V nove prostore v novem šolskem letu

Po krajši prekinitvi zaradi novega koronavirusa so se sredi aprila nadaljevala dela na gradbišču. Gradnja vrtca se je pričela septembra lani, a so imeli sprva precej težav zaradi kraje materiala z gradbišča. Po vzpostavitvi videonadzora in dodatnega varovanja se je to uredilo, a so bili marca letos zaradi ukrepov, ki so bili odrejeni na državni ravni s ciljem preprečitve širjenja novega koronavirusa, prisiljeni zapreti gradbišče za mesec dni. Sredi aprila je izvajalec nadaljeval z deli. Župan Marko Soršak še vedno pričakuje, da bodo otroci lahko začeli uporabljati nove prostore s prihodnjim šolskim letom.

V prizidku ostali 3 oddelki

Novi vrtec bo postavljen na lokaciji sedanjega vrtca, zato so del otrok v šolskem letu 2019/2020 preselili na druge lokacije, med drugim v gasilski dom v Bohovi ter staro telovadnico osnovne šole v Hočah. Trije oddelki so ostali na dosedanji lokaciji, v prizidku vrtca, ki so ga zgradili pred tremi leti.

Napiši komnetar

Please enter your comment!
Please enter your name here