spot_img

V Halozah snujejo nove projekte za promocijo in razvoj

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na dopisni skupščini Lokalne akcijske skupine (LAS) Haloze, ki je potekala v preteklih dneh, so potrdili tri nove projekte za sofinanciranje iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. To so Promocija turistične destinacije Haloze, Aktivni seniorji in Krepitev blagovne znamke in pomen rastišča Haloz za pridelavo vin.

Kdo so prijavitelji projekta?

Prijavitelj projekta Promocija turistične destinacije Haloze je Občina Majšperk, ki bo skupaj z občinami Zavrč, Cirkulane, Žetale in Podlehnik prizadevno delala na približanju znamke Visit Haloze širši javnosti. “Naša želja je, da se ponudniki z znamko poenotijo in spoznajo potencial na področju turizma, ki se z vzpostavitvijo enotne znamke Visit Haloze odpira,” so zapisali v predstavitvi projekta, ocenjenega na nekaj manj kot 185.000 evrov.

Med drugim napovedujejo okrepljeno prisotnost v vseh vrstah medijev, ureditev turnih kolesarskih poti in tiskanje zemljevidov.

Projekt Aktivni seniorji, vreden okoli 33.400 evrov, prijavlja Občina Cirkulane in predvideva sodelovanje Osnovne šole Gorišnica, Osnovne šole Cirkulane-Zavrč, starejših iz lokalnega območja in Ljudske univerze Ptuj, da bi z medgeneracijskim sodelovanjem omogočili starejšim aktivno in zdravo staranje. Skozi izobraževalne delavnice v Parku dediščine v Cirkulanah nameravajo spodbujati starejše k intenzivnejši skrbi za lastno zdravje in pridobivanju novih znanj.

Pridobili bi najnujnejšo opremo za delavnice, kot so avdio in video naprave ter mize in klopi

Krepitev blagovne znamke in pomen rastišča Haloz za pridelavo vin v skupni vrednosti okoli 95.000 evrov si je zamislila Vinarska zadruga Haloze, v katero je vključenih 30 vinogradnikov in vinarjev. V sodelovanju s Kmetijsko gozdarskim zavodom Ptuj in Občino Videm napovedujejo nadaljnje aktivnosti za prepoznavnost haloških vin in nadgradnjo polnilne linije za stekleničenje vina, ki so jo postavili v okviru predhodnega projekta. Tako naj bi vinarjem omogočili izdelavo novih produktov.

Med drugim bi radi nabavili zapiralec in transporter za penine, zabojnike s pokrovi in vinsko vitrino. Občina Videm želi svojo klet nadgraditi s panoji in klimo, za predstavitev rastišča pa bodo izdelali monolit, ki bo predstavljal profil tal v vinogradu, so sporočili iz LAS Haloze, ki združuje sedem občin na severovzhodu Slovenije.

Prejšnji članekKam z odpadki?
Naslednji članekNadzori gradbišč v Mariboru
- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Po hitri cesti v napačno smer, povzročil nesrečo in pobegnil

Včeraj, okoli 14. ure je 25-letni voznik osebnega avtomobila vozil po hitri cesti H2 v napačni smeri oz. po...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img