V Halozah nastala zadruga “Dežela tisočerih gričev”

 

Minuli teden je preko dvajset ustanovnih članov na spletni video konferenci ustanovilo zadrugo Dežela tisočerih gričev. V Halozah ponudniki že nekaj let, tudi s podporo lokalnih skupnosti, razvijajo kulturni in trajnostni turizem pod blagovno znamko ‘Haloze. Dežela tisočerih gričev.’ V tem času so se ponudniki povezali v neformalno skupino in svojo resnost sodelovanja in potrebo po poslovnem okviru nadgradili in formalizirali z ustanovitvijo zadruge.

Na Dan zemlje ustanovna seja

Zaradi karantene spričo epidemije virusa Covid 19 se sicer za tako pomemben dogodek nismo sestali fizično na enem mestu, ampak so v preteklih dneh o predlogih sklepov s pomočjo glasovnice glasovali po pošti. Delovno predsedstvo ustanovnega občnega zbora zadruge Dežela tisočerih gričev pa je na odprti video konferenci za vse ustanovitelje v sredo, 22. aprila 2020, na Dan Matere Zemlje, ob 11.00 uri preko spletne video konference odprlo razpravo in razglasilo rezultate glasovanja.

Vsi ustanovni člani, preko dvajset jih je, so soglasno potrdili vse sklepe zbora. Datum video konference je določen kot datum ustanovitve zadruge, kraj ustanovitve pa Trdobojci 37 v Občini Videm, kjer je tudi sedež zadruge. »Zelo sem vesel in ponosen, da smo projekt ‘Haloze. Dežela tisočerih gričev.’ po šestih letih dela okronali z ustanovitvijo zadruge. Kot ekipa smo se obdržali skozi povezanost, predanost in optimizem, kar v teh težkih časih nikakor ni samoumevno. Svojo zgodbo Haloz gradimo na vrednotah, za katere verjamemo, da bodo po obdobju, ko bo svet prebolel epidemijo, še bolj v ospredju: slikovita, zdrava narava, miren način življenja, spoštovanje in negovanje tradicij, umetnostno zgodovinska dediščina svetovnega pomena, čista hrana ter toplina in pristno gostoljubje ljudi iz Haloz. Med svoje griče vabimo ljudi, ki si z nami delijo željo po lepšem, bolj mirnem, spoštljivem in ljubečem svetu.
Čeprav tega nismo načrtovali, verjamemo, da ni naključje, da smo zadrugo ustanovili prav na Svetovni dan Matere Zemlje, ki se ji v spoštovanju in ljubezni predajamo s svojim delom, je povedal Slavko DOBNIK, član upravnega odbora in vodja projekta ‘Haloze. Dežela tisočerih gričev.’

Podporniki iz številnih panog in vse Slovenije

Zadrugo Dežela tisočerih gričev s častnim članstvom podpirajo ugledne osebnosti iz Haloz in od drugod: Stojan KERBLER, mojster fotografije in letošnji Prešernov nagrajenec za življenjsko delo na področju fotografije, dr. Danica PURG, ena najbolj vplivnih žensk v menedžementu na svetu, ustanoviteljica in direktorica IEDC, Poslovne šole Bled, dr. Janez PODOBNIK, nekdanji predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, minister v slovenski vladi in poslanec v Evropskem parlamentu, danes direktor Mednarodnega inštituta ECPD za trajnostni razvoj, prostorsko načrtovanje in okoljske študije, prof. dr. Franci POHLEVEN, zaslužni profesor Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, Nevenka DOBLJEKAR, ki je kot novinarka RTV Slovenija večji del svoje novinarske karijere angažirano poročala iz Haloz, Janez BRATOVŽ, vodilni slovenski kuharski mojster in lastnik JB Restavracije, ki sodi med sto najboljših restavracij na svetu, Rado STOJANOVIČ, ustanovitelj in dolgoletni direktor Slovenskega festivala vin, ter vrhunska slovenska športnika svetovnega slovesa, ki izvirata iz Haloz: Mirko VINDIŠ, večkratni jugoslovanski in slovenski državni prvak v maratonu in olimpijec, in Dejan ZAVEC, večkratni svetovni prvak v boksu v velterski in super velterski kategoriji.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj