V francoski Ligue 1 testiranje pred nadaljevanjem sezone

 

Najboljši francoski klubi razpravljajo o vseh možnih scenarijih, kako nadaljevati prekinjeno sezono elitnega francoskega nogometnega prvenstva, Ligue 1. Pred vstopom na igrišča bodo nogometaše prve francoske lige najprej testirali je v petek sporočila francoska liga LFP.

Sestanek upravnega odbora

V petek se je sestal upravni odbor francoske lige, da bi preučil glavne točke osnutka dokumenta o medicinskih in zdravstvenih protokolih, ki so ga predstavili klubskim zdravnikom, piše v izjavi, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Pričakujejo, da se bodo že v tednu po 11. maju nogometaši vrnili v svoje klube, potem ko bodo opravili popolne zdravstvene preglede, vključno s testiranjem na virus sars-cov-2, z namenom nadaljevanja trenutno ustavljene prve francoske lige. Če se bo francoska vlada s tem strinjala, bi se lahko sezona 2019/20 nadaljevala junija.

Prepoved vseh javnih zbiranj

V Franciji trenutno velja prepoved vseh javnih zbiranj in športnih dejavnosti zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa. Ukrepe naj bi začeli začasno sproščati po 11. maju. Francoska nogometna liga je v petek dosegla dogovor z distributerjema televizijskih programov Canal Plus in beIN Sports v zvezi z izplačili, ki so predmet spora zaradi ustavljene sezone. Obe televizijski družbi sta izplačilo denarja za televizijske pravice zadržali, potem ko je bila liga prekinjena zaradi pandemije. Kot so sporočili iz francoske lige, so se dogovorili, da bodo plačali znesek glede na število že odigranih tekem in zagotovljenih prenosov. Francoski športni dnevnik L’Equipe je poročal, da je znesek Canal Plus znašal okoli 37 milijonov evrov.

Datuma finalov pokala 

Predsednik nogometne zveze (FFF) Noel Le Graet pa je ponudil tudi prve konkretnejše datume, kdaj bi bila izvedba nogometnih tekem mogoča. Le Great meni, da bi sezona lahko nadaljevala junija, predlaga pa, da bi sprva organizirali obe finalni tekmi pokalnih tekmovanj – v finale francoskega pokala sta se uvrstila Paris Saint Germain in St. Etienne, v finale francoskega ligaškega pokala pa Paris Saint Germain in Lyon. Prva tekma naj bi bila odigrana 13. ali 20. junija, druga pa tri dni kasneje. PSG bi se tako znašel v izjemno zanimivi situaciji, saj bi lahko v pičlih treh dneh osvojil kar dve lovoriki.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj