V občini Duplek se je zaključila gradnja dolgo pričakovane večnamenske športne dvorane. Objekt, ki je v prvi vrsti namenjen vadbi šolarjev tamkajšnje osnovne šole, v popoldanskem času pa tudi rekreativnim športnikom in društvom, se ponaša s štirimi vadbenimi prostori za pouk športne vzgoje. Funkcionalno pa je dvorana ločena na vzhodni in zahodni del.

Pri Osnovni šoli Duplek se je, kljub izredni situaciji epidemije bolezni covid-19, gradnja večnamenske športne dvorane zaključila.

Projekt se je sicer med samo gradnjo podražil in je ocenjen na 3 milijone 150 tisoč evrov. Nekaj je prispevka ministrstva za šolstvo in šport, ostali delež je prispevala občina. Bo pa nov toplotni ovoj, ki je zdaj vključen v projekt, občutno znižal stroške ogrevanja.

V pritličju vzhodnega dela so garderobe in drugi servisni prostori, v nadstropju pa vadbeni prostor za fitnes. Zahodni del obsega centralno športno dvorano s 300 sedišči, ki jo je mogoče uporabljati kot enoten prostor za futsal, odbojko, košarko ali rokomet. Pregraditi pa ga je mogoče v tri manjše vadbene prostore. Skupna površina objekta znaša 2551 kvadratnih metrov, s šolo pa je dvorana povezana z veznim hodnikom.

Župan je dodal, da ga izgradnja športne dvorane zelo veseli, saj bo poleg potreb osnovne šole in vrtca služila tudi ostalim dejavnostim v popoldanskem času.

Skoraj ničenergijski objekt, ki bo v Duplek pripeljal tudi mednarodne športne dogodke, je bil sofinanciran z državnimi sredstvi Eko sklada. Skupna vrednost investicije znaša dobre tri milijone evrov, od česar so pridobili za 1,37 milijona evrov sofinancerskih sredstev.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj