V Dom Svete Agate bodo nastanili osebe v karanteni

Nekdanji hotel Črni les, zdaj prenovljen v Dom starostnikov sv. Agate, bi moral stanovalce sprejeti že 1. aprila letos, a je načrte prekrižala epidemija. V začetku epidemije so namreč prostore hotela pripravili za rdečo cono.

Pogovori oziroma dogovori so potekali tudi v smeri, da bi Dom starostnikov Svete Agate lahko postal rdeča cona tudi za nekatere druge stanovalce socialno-varstvenih zavodov, v katerih bi morebiti prišlo do okužbe.

Zaenkrat pristojna ministrstva ponudbe za tako imenovani ‘covid’ dom starejših niso sprejela, medtem pa je pogodba z ministrstvom za zdravje za najem sob za karanteno že podpisana.

Dom bo namenjen predvsem neokuženim s Podravskega območja, ki odrejene karantene ne morejo preživljati doma. V vseh prostorih doma bodo veljali strogi ukrepi za preprečevanje možnosti prenosa okužbe, aktivirano pa bo tudi posebno prezračevanje.

Za karanteno je tako rezervirano celotno prvo nadstropje z 19 sobami za skupno 25 ljudi, če bosta karanteno tu skupno preživljala po dva družinska člana. V primeru, da bi ministrstvo za zdravje izrazilo potrebo po večjih kapacitetah, bi v domu lahko vzpostavili še 1 etažo, še za dodatnih 24 oseb.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj