spot_img

V Dom Svete Agate bodo nastanili osebe v karanteni

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Nekdanji hotel Črni les, zdaj prenovljen v Dom starostnikov sv. Agate, bi moral stanovalce sprejeti že 1. aprila letos, a je načrte prekrižala epidemija. V začetku epidemije so namreč prostore hotela pripravili za rdečo cono.

Pogovori oziroma dogovori so potekali tudi v smeri, da bi Dom starostnikov Svete Agate lahko postal rdeča cona tudi za nekatere druge stanovalce socialno-varstvenih zavodov, v katerih bi morebiti prišlo do okužbe.

Zaenkrat pristojna ministrstva ponudbe za tako imenovani ‘covid’ dom starejših niso sprejela, medtem pa je pogodba z ministrstvom za zdravje za najem sob za karanteno že podpisana.

Dom bo namenjen predvsem neokuženim s Podravskega območja, ki odrejene karantene ne morejo preživljati doma. V vseh prostorih doma bodo veljali strogi ukrepi za preprečevanje možnosti prenosa okužbe, aktivirano pa bo tudi posebno prezračevanje.

Za karanteno je tako rezervirano celotno prvo nadstropje z 19 sobami za skupno 25 ljudi, če bosta karanteno tu skupno preživljala po dva družinska člana. V primeru, da bi ministrstvo za zdravje izrazilo potrebo po večjih kapacitetah, bi v domu lahko vzpostavili še 1 etažo, še za dodatnih 24 oseb.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Šoferji na ptujskem, pozor! Redarji bodo lovili prehitre.

Medobčinsko redarstvo bo med 24. januarjem in 3. februarjem 2022 izvajalo nadzor hitrosti na območju občin iz svoje krajevne...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img