spot_img

V Dom Svete Agate bodo nastanili osebe v karanteni

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Nekdanji hotel Črni les, zdaj prenovljen v Dom starostnikov sv. Agate, bi moral stanovalce sprejeti že 1. aprila letos, a je načrte prekrižala epidemija. V začetku epidemije so namreč prostore hotela pripravili za rdečo cono.

Pogovori oziroma dogovori so potekali tudi v smeri, da bi Dom starostnikov Svete Agate lahko postal rdeča cona tudi za nekatere druge stanovalce socialno-varstvenih zavodov, v katerih bi morebiti prišlo do okužbe.

Zaenkrat pristojna ministrstva ponudbe za tako imenovani ‘covid’ dom starejših niso sprejela, medtem pa je pogodba z ministrstvom za zdravje za najem sob za karanteno že podpisana.

Dom bo namenjen predvsem neokuženim s Podravskega območja, ki odrejene karantene ne morejo preživljati doma. V vseh prostorih doma bodo veljali strogi ukrepi za preprečevanje možnosti prenosa okužbe, aktivirano pa bo tudi posebno prezračevanje.

Za karanteno je tako rezervirano celotno prvo nadstropje z 19 sobami za skupno 25 ljudi, če bosta karanteno tu skupno preživljala po dva družinska člana. V primeru, da bi ministrstvo za zdravje izrazilo potrebo po večjih kapacitetah, bi v domu lahko vzpostavili še 1 etažo, še za dodatnih 24 oseb.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Mariborski turizem se po dveh letih vnovič prebuja

Na Štajerskem so turistične številke letos boljše od lanskih in se bližajo tistim iz predkoronskega leta 2019. V Mariboru...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img