V dobrem mesecu izdali več kot 14.800 karantenskih odločb

 

Od začetka julija je bilo v Sloveniji izdanih približno 14.800 karantenskih odločb, od tega okoli 13.600 ob prestopu državne meje, trenutno pa karanteno prestaja približno 7080 oseb. Čeprav se večina oseb karantene drži, je zdravstveni inšpektorat v zadnjem mesecu izdal 31 prekrškovnih sankcij.

Več kot 11.000 nadzorov karantenskih odločb

Sicer pa so so inšpektorji Zdravstvenega inšpektorata na področju celotne Slovenije med 5. julijem in 5. avgustom opravili preko 11.700 nadzorov karantenskih odločb. Obiskali so več kot 7500 oseb, nekatere tudi dvakrat ali trikrat. V tem času so zaradi kršitev izdali 31 prekrškovnih sankcij v vrednosti 11.200 evrov, in sicer 25 plačilnih nalogov, tri odločbe z izrekom globe in tri z izrekom opomina.

Včasih nadzor tudi s policijo

Težave se najpogosteje pojavljajo v večstanovanjskih objektih, kjer ni mogoče najti stanovanja, v katerem so nastanjene osebe s karantensko odločbo, saj v odločbi ni navedene številke stanovanja, prav tako pa osebe po priimku ne najdejo navedene na poštnih nabiralnikih. Prav tako se srečujejo s primeri, ko osebe iz odločbe ni več na navedenem naslovu, ob nadzoru pa izvejo, da je zapustila Slovenijo. Večino nadzorov izvajata po dva inšpektorja skupaj, brez spremstva policije. Če pričakujejo varnostna tveganja pri izvajanju nadzora, pa za asistenco zaprosijo policijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj