V Cerkvenjaku vse več mladih družin

0
303

Demografija občine Cerkvenjak se vztrajno popravlja. Hribovita Slovenje goriška občina je v zadnjih desetih letih bogatejša za več kot 100 prebivalcev. Navdušeni so, da med njimi prevladujejo mladi in mlade družine.

Tako že načrtujejo širitev vrtca, ki so ga nedolgo nazaj že preuredili in ga leta 2014 preselili v nove prostore nizko energetskega pet oddelčnega vrtca. Vrtec deluje kot organizacijska enota skupnega zavoda OŠ Cerkvenjak – Vitomarci od leta 1999. A zaradi vse večjega povpraševanja nujno potrebuje širitev. Žmavc je prepričan, da je avtocesta in bližina Avstrije ključna, da se številni odločajo za nakup nepremičnine.

Dodatno si želijo v občini dvigniti kakovost bivanja, s tem da omogočajo vso potrebno infrastrukturo. Dodatno vlagajo tudi v dobre in hitrejše cestne povezave, pa tudi urejena zdravstvena oskrba ter seveda dostop do informacij, saj začenjajo s projektom vzpostavitve optične internetne povezave.

Tako so se v sodelovanju z zasebnim investitorjem odločili tudi za postavitev novega nakupovalnega centra. Zaradi odročne lege in razpršene poselitve veliko trgovcev ne želi graditi nakupovalnih centrov in posledično je potreba po trgovinah velika.

Kot nam je povedal župan Marjan Žmavc, upajo na širitev industrijske cone. Do konca leta bodo tam stali dva do trije novi objekti. Kot je še dodal župan, so vse parcele v industrijski coni prodali in že razmišljajo o širitvi, saj takšen razvoj v občini in kraj prinaša nove zaposlitve, kar pa je več kot dobrodošlo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here