spot_img

V Cerkvenjaku bodo razvijali turizem

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Občini Cerkvenjak želijo privabiti turiste in izletnike. Občina ponuja številne dogodivščine, ki v očeh tujcev velikokrat ostajajo spregledani. Zato so se odločili, da s pomočjo LAS Ovtar pripravijo projekt Cerkvenjak na dotik. Projekt zajema postavitev interaktivne optične table oziroma zaslon. Tako bodo turisti zgolj s klikom na ekran raziskali občino in pridobili turistične in druge informacije.

Načrtujejo tudi stolp z razgledom

V sodelovanju z LAS-om pa načrtujejo tudi ureditev razgledne točke na stolpu gasilskega doma, pri tem pa računajo na evropska sredstva. Takšna točka bi bila nadvse privlačna za turiste in druge obiskovalce, pa tudi domačine – namreč s te točke se vidi v kar tri sosednje države, torej v Avstrijo, na Madžarsko in na Hrvaško.

Cerkvenjak bi takšno turistično zanimivost lahko ponudil kot nekaj unikatnega ali pa vsaj redkega v Slovenskih goricah. Razgledno točko želi občina urediti v naslednji finančni perspektivi Evropske unije 2021–2027, celotna ureditev bi znašala okoli 80 tisoč evrov – del tega bi torej pokrili z evropskimi sredstvi.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img