spot_img

V Celje po zmago in morebitno prvo mesto

V zadnjem tednu

V sklopu 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije čaka NK Maribor težko gostovanje v Celju, ki je v tem trenutku v dobri rezultatski formi. Po besedah trenerja Darka Milaniča bo šlo za drugačno tekmo od uvodnih treh v spomladanskem delu prvenstva.  Izven kadra za nastop so iz različnih razlogov Martin Milec, Amir Derviševič, Luka Zahovič in Alexandru Cretu.

Celje trenutno razpolaga z kvalitetnimi nogometaši, ki delujejo zelo homogeno, zato je tudi njihova igra na visokem nivoju. Vseeno pa so v mariborskem taboru na tekmo pripravljeni z željo po osvojitvi novih treh točk.

Celje premore specifične avtomatizme v igri, na katere bodo morali biti 15- kratni državni prvaki še posebej pozorni.

Mariborčani so na trenutno zgoščen ritem tekem navajeni, zavoljo dolgoletnega igranja v evropskih kvalifikacijah in skupinskih delih mednarodnih tekmovanj. V klubu pa so vseeno prisotni tudi novinci, ki tega niso vajeni in jim je veliko število tekem v zadnjem času vzelo kar nekaj energije.

Eden izmed takih, ki izkušnje natrpanega urnika srečanj ima je vsekakor Marcos Tavares. Kapetan v zadnjih mesecih ne dobiva veliko priložnosti za dokazovanje, zato je, kot je dejal izven ritma in ne more dati ekipi, kar ji je lahko ponujal nekoč.

Nogometaš, ki izkušenj z igranjem v evropskih pokalih nima pa je zagotovo Nemanja Mitrovič. Za razliko od številnih ostalih nogometašev Maribora pa je igral v tujini, natančneje na Poljskem, kjer je branil barve tamkajšnjega prvoligaša Jagiellonie.
Takoj ob prestopu v Maribor je zasedel mesto v začetni enajsterici, velja pa za stebra vijoličaste obrambe in razporeja soigralce na igrišču, predvsem svetuje mlajšim kako bi bilo v določeni situaciji najbolje odreagirati.

Maribor ima z gostovanji v Celju pozitivne izkušnje. Maja lansko leto so prav na stadionu Z Dežele osvojili svoj 15 naslov državnega prvaka in nadejajo se da bodo podobno uspešni tudi na jutrišnji tekmi. Zanje je pozitiven rezultat skorajda nujen, saj z večnim rivalom Olimpijo tekmujejo za prestižno lovoriko najboljšega kluba v državi.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel