V Celje po zmago in morebitno prvo mesto

0
142

V sklopu 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije čaka NK Maribor težko gostovanje v Celju, ki je v tem trenutku v dobri rezultatski formi. Po besedah trenerja Darka Milaniča bo šlo za drugačno tekmo od uvodnih treh v spomladanskem delu prvenstva.  Izven kadra za nastop so iz različnih razlogov Martin Milec, Amir Derviševič, Luka Zahovič in Alexandru Cretu.

Celje trenutno razpolaga z kvalitetnimi nogometaši, ki delujejo zelo homogeno, zato je tudi njihova igra na visokem nivoju. Vseeno pa so v mariborskem taboru na tekmo pripravljeni z željo po osvojitvi novih treh točk.

Celje premore specifične avtomatizme v igri, na katere bodo morali biti 15- kratni državni prvaki še posebej pozorni.

Mariborčani so na trenutno zgoščen ritem tekem navajeni, zavoljo dolgoletnega igranja v evropskih kvalifikacijah in skupinskih delih mednarodnih tekmovanj. V klubu pa so vseeno prisotni tudi novinci, ki tega niso vajeni in jim je veliko število tekem v zadnjem času vzelo kar nekaj energije.

Eden izmed takih, ki izkušnje natrpanega urnika srečanj ima je vsekakor Marcos Tavares. Kapetan v zadnjih mesecih ne dobiva veliko priložnosti za dokazovanje, zato je, kot je dejal izven ritma in ne more dati ekipi, kar ji je lahko ponujal nekoč.

Nogometaš, ki izkušenj z igranjem v evropskih pokalih nima pa je zagotovo Nemanja Mitrovič. Za razliko od številnih ostalih nogometašev Maribora pa je igral v tujini, natančneje na Poljskem, kjer je branil barve tamkajšnjega prvoligaša Jagiellonie.
Takoj ob prestopu v Maribor je zasedel mesto v začetni enajsterici, velja pa za stebra vijoličaste obrambe in razporeja soigralce na igrišču, predvsem svetuje mlajšim kako bi bilo v določeni situaciji najbolje odreagirati.

Maribor ima z gostovanji v Celju pozitivne izkušnje. Maja lansko leto so prav na stadionu Z Dežele osvojili svoj 15 naslov državnega prvaka in nadejajo se da bodo podobno uspešni tudi na jutrišnji tekmi. Zanje je pozitiven rezultat skorajda nujen, saj z večnim rivalom Olimpijo tekmujejo za prestižno lovoriko najboljšega kluba v državi.

Vaš komentar:

Please enter your comment!
Please enter your name here