V Bresternici prioriteta obnova cest

0
35

Krajevna skupnost Bresternica Gaj, kljub temu da predstavlja za največjo Krajevno skupnost v Mestni občini Maribor, velja za eno bolj degradiranih. Cestna infrastruktura ni urejena v skladu s standardi današnjega časa, kar dve tretjini prebivalcev pa nima urejene pitne vode oz. ne premore javnega vodovoda. Vodilni na Krajevni skupnosti pa poudarjajo, da se v zadnjih letih na tem področju ni uredilo praktično nič, tako da se ureditve cestne in vodovodne infrastrukture nadejajo v najkrajšem možnem času.

Krajevna skupnost Bresternica Gaj je bila s strani MO Maribor v zadnjih letih na investicijskem področju bolj ali manj zanemarjena. Krajani so sicer predlagali določene projekte v sklopu participativnega proračuna, a niti slednji niso bili izglasovani in realizirani.

Krajani pa so posebej nezadovoljni z cestno infrastrukturo, ki je zaradi kroničnega pomanjkanja vlaganj v izredno slabem stanju. Slednje pa se poslabšuje premo sorazmerno tudi z nadmorsko višino. KS Bresternica Gaj predstavlja dobrih 31 tisoč kvadratnih metrov in tako velja za največjo v MO Maribor .

Dotrajane ceste pa niso edina pomanjkljivost na tem področju, tudi vodovod že vrsto let predstavlja veliko problematiko, predel Šober je celo še brez javnega vodovoda. Ker pa gre za veliko površino bi bila investicija z finančnega vidika visoka, za kar pa v proračunu 2021 ni zagotovljenega občinskega denarja.

Za KS  s tako površino bi občina preprosto morala najti več sredstev. Podpredsednik Peter Jurše sicer zanika, da so edini problem višje ležeči kraji, problem vidi predvsem v splošnem pomanjkanju interesa za vlaganje v njihovo KS.

Ob tem se večina krajanov že sprašuje kakšna prihodnost čaka največjo in hkrati verjetno najmanj razvito KS v mestu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here