spot_img

V Benediktu želijo vsakemu gospodinjstvu zagotoviti optiko

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na območju občine Benedikt so v zadnjih letih opravili nekaj vlaganj v optično omrežje. Tako so z optiko pokrili del Ihove, Drvanje in Bačkove, dela so izvajali tudi v delu naselij Štajngrova in Sveti Trije Kralji ter v naselju Ženjak, kjer so optično omrežje uredili po zraku. S tovrstnimi vlaganji pa nadaljujejo tudi v tem letu.

Občina je v projektu vključena kot organizator in koordinator, finančno pa zadeve vodijo pri Telekomu. Največ težav s polaganjem optike so imeli v centru za cerkvijo.

Z deli so pričeli v naselju Trstenik, kjer sta k projektu z lastnim vložkom pristopila tudi Janez in Damjan Kaučič.
Nekaj naselj še ostaja, a si želijo si čimprej zagotoviti vsaj 90-odsottno pokritost z optiko.
Bili so tudi del projekta RUNE, katerega cilj je zgraditi ultra hitro širokopasovno optično infrastrukturo vsem uporabnikom na podeželskih področjih v Sloveniji.

Doslej so se v Sloveniji odprta širokopasovna omrežja gradila večinoma z nepovratnimi sredstvi, za 20 projektov v 46 občinah je bilo porabljenih 85 milijonov evrov nepovratnih sredstev, večina iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. S tem denarjem je bilo omogočenih dobrih 30 tisoč priključkov.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img