spot_img

V Benediktu želijo vsakemu gospodinjstvu zagotoviti optiko

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na območju občine Benedikt so v zadnjih letih opravili nekaj vlaganj v optično omrežje. Tako so z optiko pokrili del Ihove, Drvanje in Bačkove, dela so izvajali tudi v delu naselij Štajngrova in Sveti Trije Kralji ter v naselju Ženjak, kjer so optično omrežje uredili po zraku. S tovrstnimi vlaganji pa nadaljujejo tudi v tem letu.

Občina je v projektu vključena kot organizator in koordinator, finančno pa zadeve vodijo pri Telekomu. Največ težav s polaganjem optike so imeli v centru za cerkvijo.

Z deli so pričeli v naselju Trstenik, kjer sta k projektu z lastnim vložkom pristopila tudi Janez in Damjan Kaučič.
Nekaj naselj še ostaja, a si želijo si čimprej zagotoviti vsaj 90-odsottno pokritost z optiko.
Bili so tudi del projekta RUNE, katerega cilj je zgraditi ultra hitro širokopasovno optično infrastrukturo vsem uporabnikom na podeželskih področjih v Sloveniji.

Doslej so se v Sloveniji odprta širokopasovna omrežja gradila večinoma z nepovratnimi sredstvi, za 20 projektov v 46 občinah je bilo porabljenih 85 milijonov evrov nepovratnih sredstev, večina iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. S tem denarjem je bilo omogočenih dobrih 30 tisoč priključkov.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Še pomnite? 12 mariborskih izdelkov, ki smo jih poznali vsi!

Zgodba o mariborski industriji se je začela pisati v času druge industrijske revolucije, ko so industrijski obrati skoraj v...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img