spot_img

V Benediktu dobili večgeneracijski center

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Benedikt so vzpostavili medgeneracijski center, ki je lociran v nekdanjih prostorih vrtca.. Osnovni namen operacije je torej zagotovitev pogojev in vzpostavitev večgeneracijskega centra v Benediktu. Projekt je vreden okoli 35 tisoč evrov, za katerega je občina pridobila tudi nepovratna evropska sredstva.

V občini Benedikt so vzpostavili medgeneracijski center, ki je lociran v nekdanjih prostorih vrtca. Namen operacije je spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja in sožitja med generacijami.

Projekt je vreden okoli 35 tisoč evrov, občina Benedikt pa je projekt prijavila tudi na evropski razspis Las Ovtar in tako pridobila določen del nepovratnih evropskih sredstev.

Prostor bo nudil možnost za izmenjavo izkušenj med generacijami in spodbujal aktivno preživljanje prostega časa. Na podlagi mesečnih programov bodo potekale dnevne aktivnosti .

Z vzpostavitvijo pogojev za delovanje večgeneracijskega centra bomo ustvarili možnosti, kjer se bodo lahko družili naši občani, pa tudi drugi ljudje različnih skupin, starosti, znanja in značajev.

Skupine in posamezniki bodo lahko znanje iz preteklosti prikazovali kot kulturno, zgodovinsko značilnost življenja v preteklosti, kar bo popestrilo turistično ponudbo kraja. Še bolj se utrdilo sodelovanje med maljšimi in starejšimi generacijami.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img