V občini Benedikt se, zaradi večanja števila prebivalstva, srečujejo z pomanjkanjem zazidljivih parcel, katerim bi spremenili namembnost, za potrebe investicij. Vodilni na občini so se zato že odločili za odkup številnih zemljišč, za katere pa potrebujejo soglasja občanov, postopek pridobivanja soglasij pa se lahko zavleče tudi za več let, zato bodo morali najti alternativne rešitve.

Občina Benedikt se od odcepitve izpod občine Lenart naglo razvija. V malo bolj odmaknjenem območju Slovenskih goric ponuja visoko kakovost življenja, kar se tiče infrastrukture. Po drugi strani pa zagotavlja manjši hrup in neštete zelene površine, ki so zanimive za gradnjo nepremičnin ali zgolj oddiha v naravi.

Ravno zaradi tega si na občini prizadevajo za čim prejšnjo pridobitev občinskega prostorskega načrta, s katerim bi nekaterim zemljiščem spremenili namembnost, za potrebe občinskih projektov. Na splošno pa je Benedikt pozidan do te mere, da občinskih parcel kronično primanjkuje.

Podjetje Juven, ki v zadnjih letih izpeljuje številne infrastrukturne projekte, ponuja nakup hiše in parcele različnih dimenzij v paketu. Cene za 150 m2 hiše in 500m2 parcele znašajo med 145 in 170 tisoč evrov.

V iztekajočem se letu pa se na občini ubadajo s pomanjkanjem najemnih stanovanj, zaradi tega bodo poskušali s pomočjo Stanovanjskega sklada RS ponuditi še tovrstne možnosti bivanja. Poleg tega je pred kratkim obnovljen vrtec že potreben dograditve.
Občina pa bo poleg finančno obremenjujočih projektov v bližnji prihodnosti izvajala t.i. mehke investicije.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj