V občini Kidričevo bodo v sodelovanju z Ministrstvom za obrambo temeljito obnovili dotrajano strelišče v Apačah, ki že nekaj časa ne deluje. Na obrambnem ministrstvu so pojasnili, da načrtujejo ureditev dveh strelišč, dolžine 400 in 50 metrov, na obeh bo prostora za deset strelcev. Prav tako pa bo bolje poskrbljeno tudi za varnost, katera v preteklosti ni bila na zahtevani ravni.

V naselju Apače v občini Kidričevo se nahaja strelišče, ki je kljub pestri zgodovino trenutno samuje. Zato se je Ministrstvo za obrambo (MORS) odločilo za njegovo temeljito obnovo.

Eden izmed razlogov zakaj strelišče trenutno ne deluje je incident pred dobrimi tremi leti, ko je prišlo do incidenta, zaradi pomanjkanja varnostnih predpisov, kar bi bilo z obnovo tudi odpravljeno. Gre za obsežnejši projekt, ki pa ne bo služil samo slovenski vojski.

Pristojno ministrstvo je sporočilo, da je začetek gradnje načrtovano proti koncu prihodnjega leta. Za Investicijsko vrednost projekta se je napovedovalo približno 8,7 milijona evrov, a bo dejanska vrednost na koncu verjetno občutno nižja. Zgradili bodo upravno-logistične objekte: nadstrešnice, upravne prostore, sanitarije, skladišča, razsvetljavo, ceste in parkirišča ter zagotovili tehnično varovanje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj