spot_img

V 563 nadzorih FURS ugotovil 153 nepravilnosti

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V prvem tednu novembra so inšpektorji Finančne uprave RS za ugotovljene nepravilnosti izdali 17 plačilnih nalogov v skupni višini 62.600 evrov.

Kakšni so podatki o upoštevanju pogoja PCT?

Inšpektorji Finančne uprave RS (FURS) so v okviru nalog inšpekcijskega nadzora iz svoje pristojnosti, ki so bile izvedene od 1. 11. 2021 do 7. 11. 2021, na terenu opravili 563 nadzorov na podlagi prvega odstavka 39. člena Zakona o nalezljivih boleznih.

Pri tem so v 145 nadzorih v zvezi s spoštovanjem Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2  zaznali 153 nepravilnosti, in sicer 119 na področju izpolnjevanja PCT pogojev, 32 na področju nošenja mask in 2 na področju razkužil.

Kako visoke so globe?

Za ugotovljene neprbavilnosti so izdali 17 plačilnih nalogov (skupna višina globe znaša 62.600 evrov), 2 odločbi z izrekom opomina in 134 opozoril. Opozorila zaradi ugotovljenih nepravilnosti na področju izpolnjevanja PCT pogojev so bila izrečena, ker je bil nadzor pri teh zavezancih opravljen prvič in je bila nepravilnost odpravljena že med nadzorom. Na podlagi navedenega je bilo izrečeno opozorilo zadosten ukrep.

Od 153 zaznanih nepravilnosti jih je bilo 119 ugotovljenih pri zavezancih, ki opravljajo dejavnost gostinstva, 10 pri zavezancih, ki opravljajo ostale storitvene dejavnosti, 7 pri zavezancih, ki opravljajo trgovsko dejavnost, 5 pri zavezancih, ki opravljajo druge dejavnosti, 4 pri bencinskih servisih, 4 pri pekarnah, 3 pri zavezancih, ki opravljajo kozmetično dejavnost in 1 pri zavezancu, ki opravlja finančno dejavnost.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:07

Čas, ko mesto postane svet v malem

Folkart je po besedah Narodnega doma Maribor prvi folklorni festival na svetu, ki ga je pod svoje okrilje vzela...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img