V današnji rubriki Regionalno Srce Vam predstavljamo delovanje humanitarne in nevladne organizacije Ozara, ki deluje v javnem interesu na področju socialnega in zdravstvenega varstva. Z različnimi programi zagotavljajo strokovno pomoč in podporo ljudem z dolgotrajnimi težavami v duševnem zdravju. V Ozari pa so v 25 letih delovanja ponudili pomoč preko 5800 osebam s težavami v duševnem zdravju.

Ozara Slovenija je humanitarna organizacija, ki izvaja programe psihosocialne rehabilitacije in podpore za osebe s težavami v duševnem zdravju. Trije poglavitni programi so Dnevni centri, pisarne za informiranje in svetovanje ter stanovanjske skupine.

Dnevni centri ponujajo strokovno svetovanje in različne oblike strokovnega dela, katere razvijajo in krepijo individualnost vključenih oseb, razrešujejo njihove osebne stiske ter jim pomagajo pri vključevanju v aktivno življenje.
V Ozari posebno pozornost namenjajo informiranju in izobraževanju slovenske javnosti o naravi duševnih motenj in si prizadevajo za zmanjševanje socialne izključenosti in označenosti oseb s težavami v duševnem zdravju.
Nepogrešljivi pri delovanju organizacije so tudi prostovoljci vseh starostnih skupin, kateri se lahko kadarkoli med letom vključijo v prostovoljno delo na več področjih.

Epidemija koronavirusa je delovanje Ozare v prvem valu popolnoma ustavila, v drugem pa so bili zaposleni in uporabniki v stiku na daljavo.
Kljub vsem težavam tako socialnim kot zdravstvenim pa se nadejajo lepše prihodnosti, z več socialnega stika in razumevanja, tudi v zunanjem svetu izven Dnevnega centra.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj