Stranka Naša dežela je ustanovila mariborski odbor stranke, katerega vodenje bo prevzel Danilo Burnač. Kot je dejal bo njegovo ključno poslanstvo usmerjenost v politično sredino oziroma spravo med levim in desnim političnim polom. Na ustanovni seji so že začrtali programska izhodišča stranke, za primarni cilj pa so si postavili vstop v parlament.

Novoustanovljena stranka Naša Dežela, na čelu z predsednico dr. Aleksandro Pivec je ustanovila tudi mariborski odbor stranke. Vodstvo slednjega prevzema Danilo Burnač, potem ko je bil z večino glasov članov stranke tudi potrjen.

Že predsednica Aleksandra Pivec je pred časom napovedala, ustvarjanje močne lokalne baze z ustanavljanjem odborov po celotni državi. Slednje dejansko od besed prehaja k dejanjem, kar je za praktično popolnoma novo stranko izrednega pomena.

Danilo Burnač je sicer poznan obraz mariborske mestne politike, saj je deloval že kot mestni svetnik SDS, prav tako je sodeloval na Županovi listi Franca Kanglerja in bil vmes celo podžupan občine. Po dolgoletnem vodenju Mariborskega vodovoda pa se vrača na lokalni politični parket.

V stranki so si pred prihajajočimi parlamentarnimi volitvami zastavili cilj vstopiti v parlament. Kljub temu pa se potihoma nadejajo ta mejnik postaviti še na višjo raven.

Po besedah Burnača so že sprejeli določena programska izhodišča, ki bodo zadevala tudi drugo največje mesto v državi. Vse v želji po umirjanju razprtij med levim in desnim polom tako na lokalni kot tudi državni ravni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj