spot_img

Uspešen zaključek plodnega investicijskega obdobja

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Pesnica je izpeljala veliko večino zastavljenih ciljev v letu 2021. Projekte so pravično razdelili med vse krajevne skupnosti, največje pridobitve pa je bila deležna Osnovna šola Pesnica, pri kateri je bilo urejeno sodobno novo športno igrišče, ki se bo uporabljalo za potrebe tako šole kot ostalih športa željnih občanov. Ob zaključku plodnega investicijskega obdobja pa že pogleduejo proti izzivom naslednjega leta.

V občini Pesnica so uspešno zaključili investicijsko in razvojno naravnan proračun za leto 2021. Poleg pomembnega državnega projekta izgradnje železniškega nadvozda nadvoza čez Pesnišško dolino, ki je tudi strateško najbolj pomemben, so na občini poskrbeli za manjše, a prav tako izredno pomembne naložbe. Ena izmed takih je prenova igrišča pri OŠ Pesnica, ki je s tem poleg novih možnosti za športno vzgojo učencev , pridobila tudi prostor za druženje v popoldanskem času.

V Pesnici pa se že dolga leta srečujejo z problematiko v zvezi z Perniškim jezerom, katerega dno je zaradi nizkega vodostaja precej zamuljeno. Posledica tega je ta, da vsako leto prihaja do množinega pogina rib. Državni odločevalci so vselej poudarjali, da bo težava rešena, a do sedaj nobeno vodstvo pristojnega ministrstva za okolje in prostor tega ni dejansko izvedlo. Občina si sicer močno prizadeva za sanacijo Perniškega jezera, vendar ima glavno besedo pri zaradi upravljanja država.

Območje nekdanje občine Pesnica, ki je zajemala današnje tri občine Pesnica, Šentilj in Kungota je zaznamovalo pomembnejši del osamosvajanja Slovenije. To obmejno območje je bilo namreč ključno za zmago v deset dnevni vojni za Slovenijo, kjer je Deset tankov iz Maribora odpeljalo proti Šentilju, zaustavila pa jih je prav branjena barikada v Pesnici.

V Pesnici so sicer že lani sprejeli proračun za leto 2022, v katerem načrtujejo več investicij. Eden izmed finančno izdatnejših bo obnova centralnega trga v Pesnici, gre za skoraj milijon evrov vreden projekt, ki bo znatno izboljšal sam izgled in tudi funkcionalnost tržnične dejavnosti. Pomembni naložbi pa bosta tudi izgradnja medgeneracijskega centra v Pernici in muzej Aljifa Nipiča oziroma t.i. Štajerska hiša glasbe v Jarenini.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:12

Stanovalci proti avtobusnemu stičišču na prenovljenem Trgu revolucije

Trg revolucije se nahaja v starem delu Maribora in odpira pot v staro mestno jedro. Najdemo ga na desnem...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img