Usmerjena integrirana oskrba

0
106

 

V Mariboru je pred dobrima dvema mesecema začela delovati vstopno informacijska točka projekta Usmerjena integrirana oskrba doma, katerega namen je nadgradnja storitev pomoči starejšim, da bi lahko ti ostali čim dlje v domačem okolju.

 

V času delovanja pa so prejeli kar veliko vlog iz okolij kjer projekta ne izvajajo. V projektu Usmerjena integrirana oskrba doma, ki se financira iz evropskega socialnega sklada in ministrstva za zdravje, so združili moči Dom Danica Vogrinec,  Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor, Centrer za pomoč na domu Maribor ter Lekarna Arnica montana. Vsaka od teh institucij nudi svoj del strokovne pomoči.

Da je v Sloveniji potrebno urediti dolgotrajno oskrbo, pa tudi oskrbo integriranih storitev. Sedaj je med pomočjo na domu ter patronažno dejavnostjo , ki jo izvaja zdravstveni dom je pravzaprav bila siva cona, tega namreč ni pokrival nihče.

Brezplačne storitve za 300 ljudi in dve leti

Na projektu je zaposlenih 27 oseb in povpraševanje po tovrstnih sotritvah bodo bistveno večje, kot pa so njihove zmožnosti, zato izzivov ne bo zmanjkalo. Projekt se bo izvajal 2 leti, zaenkrat računajo, da bodo takšne storitve, ki so brezplačne, nudili okoli 300 ljudem in bo bo služil tudi kot podlaga za pripravo zakonodaje na področju dolgotrajne oskrbe.

 

Napiši komnetar

Please enter your comment!
Please enter your name here