spot_img

Ureditev vrtca in šole v Spodnjem Dupleku

V zadnjem tednu

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je v začetku februarja objavilo javni razpis za sofinanciranje investicij v vrtce in osnovne šole, ker pa je veliko število slednjih pri pridobivanju sredstev izviselo je vlada naknadno zagotovila dodaten denar v proračunskem obdobju 2021-2024. Zagotovitev sredstev so izredno pozitivno sprejeli tudi v občini Duplek, kjer se nadejajo državnih sredstev za dva projekta.

Na listo prioritetnih investicij so na občini uvrstili 3. fazo rekonstrukcije Osnovne šole Korena in izgradnjo vrtca v Spodnjem Dupleku, domnevno v neposredni bližini Osnovne šole oz. nove Športne dvorane.

Dodatnega vlaganja se načrtujejo tudi na območju Nogometnega kluba Duplek, in sicer si občina prizadeva za uresničitev načrtovane vzpostavitve igrišča z umetno travo. Slednje bi služilo sicer primarno za potrebe Osnovne šole, v popoldanskem času pa za rekreacijo oz. delovanje Nogometnega kluba.

Po besedah župana Mitje Horvata si na občini Duplek prizadevajo za čim več izpeljanih projektov na področju športne infrastrukture.

Občina Duplek pa nedavno objavila javni razpis za dodelitev žepnin socialno ogroženim dijakom in študentom za šolsko/študijsko leto 2021/2022. Za prejem ženine so upravičeni dijaki in študenti, katerih bruto dohodek na družinskega člana v letu 2020 v družini prosilca ni presegel 8.166,72 evra. Predvideni mesečni znesek žepnine pa znaša 40 evrov.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:08

Zaradi zanemarjanja vrtčevske infrastrukture nekaj oddelkov gostuje v šolah

S septembrom bo prag mariborskih javnih vrtcev prestopila nova generacija otrok. Tudi letos je v 36-ih enotah dovolj prostora...

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel