Realizacija investicije razširitve vrtca Kebelj je tik pred koncem, Do leta 2013 je v enoti Kebelj deloval samo en oddelek. Nato so zaradi povečanega števila vpisa otrok oblikovali še enega. Pri izvajanju predšolskega varstva pa so se soočali s številnimi prostorsko-tehničnimi in drugimi omejitvami. Sedaj bodo te težave z novim prizidkom odpravljene.

Po dolgih letih bo sanirana tudi t.i. stara šola v Vošnjakovi ulici. Podjetje SGP Kograd Igem iz Dravograda, je okoli 1300 kvadratnih metrov površine obnovili za nekaj več kot 1,6 milijona evrov.

Propadajoča stavba stare šole v Vošnjakovi, ki je že vrsto let bila nujna temeljite obnove bo po njeni realizaciji služila za delovanje občinske upravne enote in še nekaterih drugih državnih institucij, ki delujejo v občini. S tem lahko Bistričani zagotovo pričakujejo tudi kakovostnejše storitve za občane.

Investicija bo zajeta v proračunu občine, ki je za leto 2021 investicijsko naravnan, saj prihodki znašajo dobrih 29 milijonov evrov, odhodki 39,5 milijona evrov, pri tem pa bodo kar 20,7 milijona evrov namenili investicijam.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj